ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita

1.500 de pelerini deja la Mănăstirea Nicula, forțe de ordine mărite, cum va fi vremea de Sf. Maria – VIDEO

Până sâmbătă la amiază s-au adunat în jur de 1.500 de credincioși în incinta mănăstirii de la Nicula, iar afluxul de oameni continuă, în pragul marii sărbători.

Credincioșii vor avea parte până luni de vreme bună și caldă, arată prognozele meteo. Sâmbătă, duminică și luni, la orele după-amiezii, soarele va fi înconjurat de nori și se vor atinge temperaturi de 27-28 de grade la umbră.

Nopțile vor fi calde, cu 16-17 grade la primele ore ale dimineții.

Ploi ar putea cădea, dar în cantități mici, duminică și luni după-amiază.

nicula manastire

Programul slujbelor

nicula hram 2022 program slujbe

Forțe de ordine suplimentare pentru o sărbătoare în liniște

Aproximativ 52 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca sunt prezenți pentru buna desfășurare a manifestărilor religioase prilejuite de prăznuirea “Adormirii Maicii Domnului” la hramul Mănăstirii.

Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, jandarmii recomandă persoanelor care participă la acestă manifestare:
– să respecte măsurile stabilite de organizatori precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor;
– să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.);
– totodată, părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;

În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul forțelor de ordine sau apelați numărul unic de urgență 112.

În scopul asigurării măsurilor de ordine publică şi rutieră pe raza municipiului Gherla şi în localitatea Nicula, aproximativ 100 de polițisti sunt la datorie, pentru ca toți credincioșii care se vor afla la Mănăstirea Nicula să celebreze în siguranţă această importantă manifestare religioasă.

Poliţiştii rutieri vor monitoriza în această perioadă principalele căi de acces spre mănăstire, pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere, asigurarea fluenţei, precum şi pentru respectarea de către conducătorii auto a restricţiilor de circulaţie.

Polițiștii structurilor de ordine publică vor fi prezenți în zona dată în responsabilitate pentru prevenirea faptelor de furt (din/de auto, bagaje, din buzunare, poşete), combaterea comerţului stradal ilicit şi pentru menţinerea ordinii publice.

RECOMANDĂRI

Pentru a preveni furturile de/din buzunare, poşete sau genţi:
– Țineţi pe cât posibil bagajul aşezat în faţa dumneavoastră;
– Asigurați-vă că poşeta este închisă şi că se află în câmpul vizual şi în partea din faţă a corpului.
– Portofelul trebuie păstrat într-un buzunar interior al vestimentaţiei, în partea din faţă, cât mai aproape de corp.
– Fiţi vigilenţi tot timpul deoarece cei care comit astfel de fapte sunt bine îmbrăcaţi şi încearcă să inspire încredere.

Pentru a preveni furturile din autoturisme:
– Atunci când părăsiți autoturismul, nu lăsați la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hoţilor din autoturisme, exemplificând în acest sens: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „Diplomat”, aparatură electronică, etc
– Nu lăsaţi autoturismul deschis, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente;
– Folosiţi sistemele tehnice de alarmă şi siguranţă antifurt, care sunt o piedică în calea infractorilor.

De asemenea, pentru prevenirea unor evenimente rutiere, în proximitatea lăcașurilor de cult se recomandă deplasarea cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană;
– În condiţiile unor valori de trafic crescute, trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule;
– Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite deplasarea pe partea carosabilă.

În zona manifestărilor religioase sunt prezente forţe de ordine, poliţişti şi jandarmi. Ei se află acolo pentru a asigura liniştea şi, de aceea, oamenii sunt rugați să urmze recomandările acestora.

De asemenea, 19 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj sunt prezenți la fața locului cu un punct medical avansat pentru a asigura, la nevoie, măsuri specifice pentru siguranța participanților. Pompierii deservesc două autospeciale de stingere a incendiilor și o ambulanță SMURD.
Până sâmbvătă la amiază nu s-au raportat cazuri medicale.

Echipe mixte de pompieri și paramedici SMURD vor patrula în perimetrul mănăstirii pentru a întâmpina și gestiona potențialele situații de urgență.

Cetățenii sunt îndemnați să asculte îndeaproape sfaturile primite de la organizatori și autorități, iar dacă cineva sesizează că o persoană are nevoie de ajutor, este rugată să se adreseze imediat echipajelor de ordine.

video gherla info

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns