hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

masaj salon gherla farcas simona dej clujochelari vedere gherla gama optic dej cluj

mare plaja fete

Vremea tot mai caldă până la sfârșitul lui iulie – când mai sunt anunțate ploi – cum va fi la mare și la munte

Vreme frumoasă şi tot mai caldă se anunţă pentru restul lunii iulie, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorlogie, valabilă în intervalul 17-30 iulie 2017.

Pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat în Transilvania, devenind călduroasă în a doua parte, când media temperaturilor maxime va fi de 32-33 de grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 15 grade.

În intervalul 24-30 iulie, regimul termic nu va avea modificări semnificative, vremea urmând să se menţină călduroasă, în medie cu maxime de 30-31 de grade şi minime de 14-15 grade.

În unele zile ale celei de-a doua săptămâni vor fi posibile ploi de scurtă durata şi în general slabe cantitativ, cu probabilitate ceva mai ridicată de apariţie în intervalul 25-26 iulie.

La mare vremea va intră într-un proces de încălzire, care se va menţine până către finalul primei săptămâni, când media temperaturilor maxime va ajunge la 31-32 de grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Între 24-30 iulie, regimul termic nu va avea variaţii semnificative, vremea urmând să se menţină călduroasă, cu maxime de 30-31 de grade şi minime de 20 de grade.

Ploi de scurtă durata vor mai fi posibile la începutul intervalului şi după dată de 28 iulie.

La munte, la începutul primei săptămâni vremea va fi răcoroasă, mai ales în timpul dimineţilor, când media valorilor minime va fi de 6-8 grade, iar a celor maxime nu va depăşi 16-18 grade.

Apoi procesul de încălzire se va face simţit, astfel încât în jurul datei de 23 iulie se va ajunge la maxime, în medie de 24 de grade şi minime în jur de 14 grade.

În a doua săptămâna, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, se preconizează o scădere uşoară a valorilor termice, spre o medie a maximelor de 20 de grade şi minime în jur de 12 grade.

Până spre 23 iulie, ploile se vor semnala doar cu totul izolat în timpul după-amiezelor. Va fi ridicată probabilitatea pentru averse care local pot fi torenţiale în săptămâna 24-29 iulie, cantităţile mai însemnate fiind estimate pe 25-26 iulie şi în ultimele zile ale acestei perioade.

sus(0)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar programlocuri de munca gherla dej cluj alcem constructii muncitor

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns