hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj locuri de munca angajare ferma vaci muls fundatura iclod gherla dej cluj

vasile moldovan ateltism gherla sf gheorghe

Veteranul Vasile Moldovan din Țop pe podium la Crosul Castanelor de la Baia Mare

Experienţa marilor sportivi ne spune că pentru menţinerea sănătăţii şi a condiţiei fizice, pe lângă o viaţă ordonată şi cumpătată, este nevoie şi de mişcare.

Exemplu concret că sportul şi mişcarea nu au limită de vârstă avem în persoana veteranului Vasile Moldovan din satul Pădureni (Ţop), comuna Mintiu Gherlii. La vârsta de 83 de ani, el participă cu regularitate la toate competiţiile de cros organizate pentru vârstnici.

Aşa s-a întâmplat şi în weekendul trecut, când la Baia Mare a avut loc „Crosul Castanelor”, unde a fost prezent şi alergătorul de lângă Gherla, fost component în anii ’60 al secţiei de atletism al clubului bucureştean Progresul.

Reprezentantul sportului someşan s-a clasat pe locul II în proba de 1000 de metri, o performanţă excelentă pentru această vârstă. La competiţia desfăşurată în Parcul Regina din vecinătatea stadionului Dealul Florilor din Baia Mare au participat peste 200 de veterani, cel mai vârstnic fiind Traian Petcu, care în curând împlineşte 94 de ani.

Vasile Moldovan a bifat la sfârşitul săptămânii trecute cea de a 30-a prezenţă la „Crosul Castanelor”, cea mai mare întrecere atletică dedicată veteranilor. Efortul său a fost răsplătit cu o frumoasă cupă şi o diplomă.

Să nu uităm că alergătorul cu ghiocei la tâmple este Cetăţean de onoare al comunei Mintiu Gherlii, titlu oferit vara trecută de primarul Dumitru Oltean, el însuşi un pasionat al educaţiei fizice şi sportului.

Szekely Csaba

foto: arhivă

sus(6)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns