hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

masaj salon gherla farcas simona dej clujochelari vedere gherla gama optic dej cluj

locuri de munca vanzator inghetata alpin gherla dej cluj

vaca moarta inecata inghetat apa

Vaci găsite moarte, înecate în Valea Fizeşului, la Mintiu Gherlii – VIDEO

Mai multe vaci au pierit inecate in Valea Fizesului, la intrarea in comuna Mintiu Gherlii. Localnicii care le-au gasit sunt revoltati.

Cel mai probabil, animalele au coborât in vale sa se adape, gheata s-a rupt sub greutatea lor, iar animalele s-au inecat. Totul s-ar fi intamplat in ultimele zile, iar frigul puternic a congelat bovinele sub gheata. Cel putin trei vaci au fost observate in vale in ultimele zile.

Primarul din Mintiu Gherlii, Dumitru Oltean, spune ca a trimis la fata locului reprezentanti ai politiei locale pentru a face constatari. „Avem in comuna un proprietar de zeci de vaci chiar in acea zona. I-am transmis sa vina sa le scoata din vale, dar el spune ca animalele inecate nu ii apartin”.

Oltean mai spune ca in comuna nu mai este medic veterinar, care sa poata verifica crotaliile vacilor. „Trebuie sa-l anuntam pe medicul veterinar care suplineste, de la Manastirea, dar nu stiu cum ar putea face verificari, atat timp cat animalele sunt prinse sub gheata groasa”.

Sătenii sunt oripilati de cele intamplate si spun ca proprietarul animalelor nu are grija de acestea, conform legii. „De doua zile sun la Protectia Animalelor, sa vina sa vada ce grozavii se intampla aici, dar nu raspunde nimeni la telefon”, spune o femeie.

video, in continuare

 

sus(9)jos(41)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

2 comentarii

  1. Indiferent de ce s-a intamplat, ca s-au inecat sau au fost aruncate, cadavrele nu trebuie sa ramana acolo. cei de la Apele Roamane, primaria cariua ii apartine acea zona trebuie sa faca un efort sa scoata cadavrele de acolo. Nu se poate sa stam asa cu mainile-n san si sa ne miram. Indiferent ca afara sunt -18 grade, acolo este un focar de infectie ce pune in pericol sanatatea oamenilor si a animalelor.

    sus(32)sus(16)

Lasă un răspuns