hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

ochelari vedere gherla gama optic dej clujapartament vanzare gherla dej cluj

conte restaurant gherla angajare ospatar livrare la domiciliu

tren tancuri gherla cluj romania

Un nou tren cu tancuri prin Gherla – are loc cel mai mare exercițiu militar din România dupa ’90 – VIDEO

Un tren încărcat cu tehnică militară, tancuri şi maşini, a trecut sâmbătă seara prin Gherla. Destinaţia convoiului este necunoscută, însă ar putea avea legătură cu Saber Guardian, un exerciţiu militar cu cea mai mare concentrare de forţe militare din România de după 1990.

Sâmbătă seară în jurul orei 22.30, convoiul feroviar încărcat cu tehnică militară a trecut prin Gherla, circulând dinspre Cluj spre Dej. Un cititor Gherla INFO a filmat trenul la barieră de la ieşirea din oraş spre Mintiu Gherlii.

imagini primite de la Denis

Între 11-20 iulie 2017, militarii Forţelor Terestre Române iau parte la cel mai mare exerciţiu multinaţional desfăşurat în România. Saber Guardian este condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite dislocate în Europa (USAREUR) şi se desfăşoară pe teritoriul naţional al României, Bulgariei şi Ungariei, cu participarea a 25.000 de militari, din 22 de ţări aliate şi partenere.

video

Sunt planificate şi alte exerciţii naţionale sau multinaţionale care au rolul de a execută o gama largă de acţiuni militare pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii în zona, contribuind astfel la întărirea posturii de descurajare. Aproximativ 8.000 de militari din forţele terestre participa la exerciţiile multinaţionale din ţară şi străinătate.

Cincu, Brașov: la Centrul Naţional de Instruire Întrunită se desfăşoară exerciţiul GETICA SABER 17, la care participa 1.700 de militari din forţele terestre aparţinând comandamentului Diviziei 2 Infanterie “Getica”, Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor” şi Brigăzii 8 LAROM “Alexandru Ioan Cuza”, împreună cu 3.300 de militari din Armenia, Croaţia, Statele Unite ale Americii şi Ucraina. Exerciţiile cu trageri de lupta ale artileriei şi ale blindatelor sunt susţinute de aeronave militare aparţinând Forţelor Aeriene Române şi ale USAREUR.
În sprijin acţionează structuri de informaţii militare, PSYOPS şi topogeodezice.

Borduşani: pe braţul Borcea al Dunării se desfăşoară exerciţiul ARGEDAVA SABER 17, având că scop creşterea interoperabilităţii la nivel întrunit şi multinaţional în cadrul acţiunilor specifice trecerii peste un curs major de apă. Participa peste 1.500 de militari români şi 100 de americani, cu aproximativ 400 de mijloace tehnice de lupta. Participa militari din comandamentul Diviziei 2 Infanterie “Getica”, Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos”, Brigada 1 Mecanizată “Argedava”, Brigada 9 Mecanizată “Mărăşeşti”, Regimentul 528 Cercetare Supraveghere, Batalionul 630 Paraşutişti, Batalionul 307 Infanterie Marină, precum şi structuri de informaţii militare şi PSYOPS. Acţiunile forţelor terestre sunt susţinute de un grup naval din Flotila Fluvială şi aeronave ale Forţelor Aeriene Române. În scenariul acţiunilor de lupta, militarii răniţi vor fi evacuaţi la spitalele militare instalate la Mihail Kogălniceanu, unde se desfăşoară exerciţiul MASCAL.

Smârdan: la Centrul secundar de instruire se desfăşoară exerciţiul SCUTUL DE FOC la care participa 400 de militari români din Brigada 8 LAROM “Alexandru Ioan Cuza”, Regimentul 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” şi Batalionul 300 Infanterie Mecanizată “Sfântul Andrei”, împreună cu 30 de militari din Republica Moldova. Militarii se vor antrena în comun, în vederea realizării interoperabilităţii şi capacităţii de acţiune întrunită a subunităţilor de artilerie terestră şi mecanizate, folosind tehnici, tactici şi proceduri standard NATO, specifice armelor.

Capul Midia: la Poligonul de Trageri Sol-Aer, 25 de militari din Brigada 9 Mecanizată “Mărăşeşti” execută trageri în cadrul exerciţiului TOBRUQ LEGACY întrunit cu sisteme GEPARD, iar 80 de militari din Regimentul 53 Rachete Antiaeriene “Tropaeum Traiani” execută trageri cu complexele KUB.

Râureni, Vâlcea: 400 de militari români din Brigada Multinaţională Sud-Est şi din Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos” împreună cu 1.000 de militari americani, 130 polonezi, 150 germani, 45 olandezi, 40 macedoneni, 30 sloveni, 35 lituanieni şi 10 britanici vor executa acţiuni de lupta complexe cu trecerea peste un curs de apă pe timpul nopţii.
În acelaşi loc se va desfăşura şi exerciţiul IEL-MILU ROU 17, exerciţiu planificat de Statul Major al Forţelor Terestre, având ca scop perfecţionarea capacităţii Unităţii Multifuncţionale cu Specific de Geniu pentru Infrastructură Logistică, în vederea planificării şi conducerii acţiunilor structurilor de geniu în sprijinul celor logistice, pe timpul operaţiilor în medii ostile.

Câmpia Turzii: în cadrul exerciţiului SWIFT RESPONSE, 20 de militari din Regimentul 69 Apărare Antiaeriană “Silvania” participa cu instalaţii GHEPARD împreună cu 100 de militari din Batalionul 24 Vânători de Munte “Ciresoaia” şi execută misiuni de apărare a bazei aeriene.

Dud-Tăut: 300 de militari din Regimentul 69 Artilerie Mixtă “Silvania” cu 70 de echipamente artileristice participa la exerciţiul SILVANIA 17, care are că scop exersarea procedurilor de sprijin prin foc a forţelor de manevră.

Brădet, Grohotis, Trăisteni: 900 de militari români din Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” şi 140 de militari britanici se antrenează în mediu muntos, în cadrul exerciţiului SARMIS 17.

Babadag: 600 de militari din Brigada 9 Mecanizată se antrenează în cadrul exerciţiului MĂRĂŞEŞTI 17, care include trageri cu muniţie reală, deplasări în câmpul tactic, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul subunităţilor.

Bogata, Jigodin: 200 de militari din Brigada 61 Vânători de Munte “General Virgil Bădulescu” participa la exerciţiul de comandament OLT 17.

Mihail Kogălniceanu, Constanţa: 15 ofiţeri din cadrul Componenţei Operaţionale Terestre încadrează punctul de comandă înaintat al exerciţiului.

Novo Selo, Bulgaria: 10 ofiţeri din Statul Major al Forţelor Terestre fac parte din EXCON-ul MND al exerciţiului SABER GUARDIAN 17, dislocat în Centrul de Instruire al Armatei Bulgariei.

Varpolata, Ungaria: 155 de militari din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” participă la exerciţiul cu trageri de lupta BRAVE WARRIOR 17 ce se desfăşoară la Hungarian Defence Forces Bakony Combat Training Center.

Având în vedere amploarea exerciţiului, asigurarea logistică este foarte importantă. Peste 1.000 de militari din Forţele Terestre Române asigura bună desfăşurare a exerciţiului, rolul principal fiind sprijinul naţiunii gazdă pentru militarii străini din România sau care tranzitează teritoriul naţional.

Poliţia Militară a executat peste 350 de misiuni de însoţire a coloanelor militare străine şi româneşti, contribuind la îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate.

„Conducerea Statului Major al Forţelor Terestre coordonează toate activităţile ce se desfăşoară în poligoane, participa la secvenţele de instruire şi verifică modul de asigurare a condiţiilor de trăi din taberele amenajate în teren”, se mai arată într-un comunicat al MAPN.

sus(6)jos(4)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

coafor chirie inchiriat gherla dej cluj spatiu

Lasă un răspuns