hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej gama optic angajare consultant vanzari

fotbal juniori gherla ronneby

Turneu de fotbal la Ronneby, în Suedia, cu echipele orașelor înfrățite. Juniorii din Gherla au avut o experiență pe cinste – FOTO

Un grup de 14 copii şi doi antrenori de fotbal au participat la un turneu de fotbal inedit în Suedia, la Ronneby, oraş înfrăţit cu Gherla. Municipalitatea din Ronneby a organizat turneul pentru copii născuţi în 2004 şi 2005, din oraşele înfrăţite din România, Polonia, Finlanda, Germania şi Suedia.

Prietenii din Suedia au trimis o invitaţie şi la Gherla, iar antrenorul Laur Aştilean împreună cu Alexandru Felfalusi au închegat rapid o echipa formată din tineri jucători de fotbal din oraş, cu care au făcut deplasarea în Ronneby, între 8-12 august 2017.

„Am dori să consolidăm relaţia dintre oraşele noastre şi să oferim tinerilor o şansă de a se întâlni, de a interacţiona, şi, desigur – de a juca fotbal!”, a fost mesajul suedezilor.

La sosire a avut loc o festivitate în parcul din Ronneby, unde participanţii au fost salutaţi de primarul Roger Fredriksson şi de reprezentanţi ai administraţiei locale.

A urmat o serie de concursuri distractive între echipe, unde copiii au trebuit să-şi pună în valoare abilităţile – trasul cu frânghia, dar şi un concurs de îndemânare, unde tinerii s-au distrat de minune.

Turneul de fotbal a început marţi şi s-a încheiat vineri. Au participat echipe din Elblag – Polonia, Gherla – România, Høyanger – Norvegia, Mänţţä-Vilppula – Finlanda, Steglitz-Zehlendorf şi Hertha Berlin – Germania şi două echipe din Ronneby.

fotbal juniori gherla ronneby

Românii au intrat în focul meciurilor cu o echipa formată din juniori ceva mai tineri decât colegii lor. Chiar dacă au pierdut meciurile din grupă, gherlenii au jucat în play-out şi s-au clasat la final pe locul 5.

„Am avut cea mai tânăra echipa, cu doar doi copii de 13 ani şi restul mai mici. Dar asta a contat mai puţin, a fost o întrecere prietenească, copiii s-au simţit foarte bine şi a contat doar spiritul de competiţie”, a povestit Laur Aştilean la întoarcerea acasă. „Am jucat acolo pe un teren perfect, era că o masă de biliard!”, a mai ţinut să menţioneze antrenorul.

La finalul turneului a avut loc o festivitate în care au fost premiaţi câştigătorii. A fost premiat şi cel mai bun mijlocaş – Luca Oltean, de la Gherla.

„A fost o organizare perfectă. Am fost foarte bine primiţi şi trataţi, am stat la un hotel de 4 stele, cu piscină la dispoziţie. A fost o experienţă de neuitat pentru copii!”, a mai spus Laur Aştilean.

fotbal juniori gherla ronneby

Cheltuielile cu deplasarea cu avionul a echipei din Gherla a fost asigurată de primăria Gherla.

Dacă anul trecut, un turneu asemănător a avut loc în Polonia, anul viitor acesta ar putea avea loc în Germania. „Sperăm să fim invitaţi din nou”, a mai spus antrenorul gherlean. „Cred că ar fi frumos să organizăm şi noi un astfel de turneu!”

sus(14)jos(3)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

locuri de munca gherla dej cluj pufarom

1 comentariu

  1. Felicit echipa si antrenorii....Sunt bucuros ca incepe o adevarata infratire intre cele 2 orase, conteaza infratirea intre cetateni, de data asta este vorba de copii....
    Astept cu interes relatii de prietenie si intre cetatenii obisnuiti, aceasta fiind ideea de la inceput....

    sus(6)sus(2)

Lasă un răspuns