hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

ochelari vedere gherla gama optic dej clujapartament vanzare gherla dej cluj

conte restaurant gherla angajare ospatar livrare la domiciliu

clubul copiilor gherla olimpiada mestesuguri acluj

Trei fete de la Clubul Copiilor Gherla premiate la Olimpiada de Meşteşuguri Artistice Tradiţionale de la Cluj

Zeci de elevi  din Cluj s-au întrecut sâmbătă, 13 mai 2017, la Olimpiada „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”, aflată la faza judeţeană. Concursul a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor din piaţa Lucian Blaga din Cluj-Napoca, începând cu ora 10.

Au participat elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Clubul Copiilor Gherla, Clubul Copiilor Dej, Liceul Teoretic „Octavian Goga” Huedin, Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Colegiul Naţional Pedagogic „Gh.Lazăr”, Şcoala Gimnazială „Ioan Bob”, Liceul de Arte „Romulus Ladea”, Şcoala Gimnazială Specială Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/ Integrată (CRDEII), Şcoala Gimnazială „Alexandru Vaida Voevod”, Şcoala Gimnazială Căşeiu – Structura Rugăşeşti, Liceul cu Program Sportiv Cluj, Seminarul Teologic Ortodox, Clubul Copiilor Huedin, Şcoala Gimnazială „Kos Karoly” Izvoru Crişului.

Tinerii s-au întrecut în cadrul secţiunilor prelucrare lemn, pictură icoane pe sticlă, realizare podoabe din mărgele, ţesut, cusut, încondeiat ouă, împletituri, ceramică. Selecţia a fost realizată de către un juriu de specialitate, format din insp. Beniamin Chira de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, conf. univ. dr. habilit Marcel Muntean de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş-Bolyai, conf. univ. dr. Aurel Bodiu – etnolog şi Viorica Ciobanu, preşedinte al Asociaţiei Meşterilor Populari Clujeni.

Din municipiul Gherla au participat trei eleve de la Clubul Copiilor şi întreaga echipă a fost premiată.  Rus Alexandra a obţinut premiul I la meşteşugul confecţionat podoabe, categoria de vârsta clasele I-IV, Cornea Tania a obţinut premiul I la meşteşugul confecţionat podoabe, categoria de vârsta clasele V-VIII, iar Macavei Ariana a obţinut premiul II la meşteşugul tesut, categoria de vârstă clasele V-VIII.

În urma deciziei luate de membrii comisiei de concurs, cei trei participanţi, câştigători ai locurilor I, desemnaţi să reprezinte judeţul Cluj la Sibiu, în cadrul fazei naţionale a Olimpiadei „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”, care se va desfăşura în perioada 25-30 iulie 2017, la Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului sunt: Gabriel Bucur de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, secţiunea ceramică, Lukacs Hilda de la Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, secţiunea ouă încondeiate şi Balázs Andor de la Clubul Copiilor din Huedin, secţiunea prelucrare lemn.

Ceilalţi premianţi vor fi înscrişi pe listele taberei de meşteşuguri organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj ce se va desfăşura în cursul verii acestui an, la Caps – Valea Ierii.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Cluj, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliul Judeţean Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Casa de Cultură a Studenţilor Cluj.

La faza judeţeană a Olimpiadei „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale” fiecare şcoală înscrisă în competiţie a participat cu un număr de maxim 6 elevi, înscrişi la oricare din categoriile din cadrul atelierelor propuse. Conform regulamentului, elevii s-au prezentat în costum popular specific zonei etnografice pe care au reprezentat-o şi au adus şi câteva produse finite, dar şi semifinite, pe care le-au terminat de realizat pe loc, în faţa comisiei de jurizare.

 prof. Daniela Katona, coordonator

sus(8)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

coafor chirie inchiriat gherla dej cluj spatiu

Lasă un răspuns