hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj kimbo pizza gherla livrare la domiciliu telefon centru gama gherla dej locuri de munca angajare vanzator fotograf gherla dej cluj craciun

rotary gherla scoala elevi

Sprijin pentru copiii cu probleme speciale la început de an școlar. Rotary Gherla a depășit 100 de acțiuni

Sunetul clopoţelului pentru începerea noului an şcolar s-a făcut auzit şi la Rotary Club Gherla care a fost prezent cu această ocazie la clasa de copii cu probleme speciale de la Liceul “Ana Ipătescu”.

În prima zi de şcoală, pe 11 septembrie, preşedintele în exerciţiu al clubului, Bikfalvi Mihai, împreună cu alţi câţiva membri, au fost prezenţi la prima ora de curs a elevilor cu probleme speciale. Sub îndrumarea de specialitate a profesoarei Nadia Gălăţan, aceştia vor desluşi prin metode specifice tainele învăţăturii de carte.

Pentru ca începutul noului an şcolar să fie într-adevăr un moment frumos pentru aceşti copii deosebiţi, Rotary Club Gherla le-a oferit câte un ghiozdan echipat cu toate rechizitele necesare, aşa cum a recomandat cadrul didactic.

Sunt mai bine de trei ani de când s-a format această legătură a rotarienilor gherleni cu respectiva clasa de elevi. Sprijinul material oferit în mai multe rânduri de către club elevilor a fost răsplătit de fiecare dată de către aceşti copii prin zâmbetele lor inocente, care de fiecare dată produc celor implicaţi satisfacţii morale deosebite.

Cu siguranţă această colaborare va continua, câştigul fiind reciproc.

Peste 100 de acţiuni Rotary Gherla

Acţiunea de la începutul anului şcolar poartă numărul 101 în bilanţul rotarienilor gherleni. Au fost manifestări cultural-artistice, sociale, sportive şi acţiuni de caritate, întreprinse de cei 28 de membri ai clubului gherlean, cu o bogată activitate organizatorică şi cu un rol activ în viaţa socială a oraşului.

De remarcat şi atenţia acordată unor personalităţi ale vieţii culturale, spirituale şi ştiinţifice, iar cele mai notabile acţiuni au fost cele umanitare. De multe aprecieri s-au bucurat gesturile umanitare prin care s-a urmărit sprijinirea şi ajutorarea unităţilor medicale, a şcolilor sau a fundaţiilor, precum şi sponsorizarea pensionarilor şi a bolnavilor cu medicamente.

Între cele mai importante acţiuni s-au numărat primirea că membri de onoare a actorilor Florin Piersic şi Mircea Albulescu, a scriitorului clujean Cornel Udrea sau a prof.univ.dr. Călin Fărcaş, invitarea unor personalităţi ca Ioan-Aurel Pop, Florin Stamatian, Dumitru Prunariu, Dorel Vişan şi Cristian Chesut. Toate acestea denotă un interes major de a face cunoştinţă gherlenilor cu oameni minunaţi, slujitori ai artei, culturii, medicinii şi vieţii ştiinţifice din România.

gherla florin piersic bal caritate club rotary

Fascinaţia muzicii şi a teatrului a constituit, la fel, o preocupare permanentă. Susţinerea unor concerte de muzică cultă de către mezzosoprana clujeană Lavinia Bocu, seara de cabaret „Muzica Senei pe Valea Someşului”, Gala Muzicală „Tiberiu Coste”, concertul corului „Armonia” de la Catedrala Armenească, concertele simfonice anuale şi tradiţionalele concerte de colinde, toate stau mărturie concretă.

lavinia bocu bal rotary club gherla

„Promenada inimilor”, excursiile, taberele gratuite pentru copii, acţiunile de protejare a naturii „Plantăm pentru Viitor”, „Descoperă Transilvania” (o mie de bilete gratuite în muzeele clujene), lansările de carte (cu o menţiune specială pentru volumul „Armenopolis – oraş baroc”, autor arhitect Virgil Pop), conferinţele de educaţie sanitară organizate de dr. Remus Todea, sunt alte şi alte manifestări desfăşurate de club.

Reprezentanţii clubului gherlean sunt alături de bolnavii aflaţi în dificultate şi de familiile nevoiaşe. La sfârşitul fiecărui an şcolar premiază prin burse de excelenţă elevii cu rezultate de excepţie la învăţătură.

Rotary Gherla a readus teatrul în oraşul de pe Someş, iar în sport, clubul a premiat şi echipa de fotbal juniori Atletic Olimpia Gherla cu ocazia câştigării titlului de campion naţional, semn al recunoaşterii valorilor oraşului. Raliurile automobilistice au fost, de asemenea, deosebit de atractive şi s-au bucurat de interes, la fel, promovarea tenisului de câmp în rândul copiilor.

tenis gherla rotary

vezi toate actiunile Rotary Club Gherla aici

Clubul Rotary Gherla întreţine şi dezvoltă relaţii de colaborare cu Rotary Club Kozármisleny (Ungaria), RC Dej, RC Năsăud, RC Chablais CH-Elveţia şi Rotary Club Petroşani.

Importantă este implicarea clubului în toate acţiunile caritabile organizate la nivelul municipiului Gherla şi popularizarea valorilor culturale şi artistice. Un mare lucru în ziua de astăzi, când foarte mulţi nu mai acordă atenţia cuvenită acestui aspect. Rotarienii dau exemplu pozitiv în această privinţă.

Szekely Csaba

sus(13)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns