irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
angajare sofer transport mobila gherla dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
sortilemn gherla inaugurare linie productie sabo marius michael brandhuber cluj fabrica mobila

Sortilemn a inaugurat o linie de productie moderna cu fonduri norvegiene – VIDEO

Fabrica de mobila Sortilemn Gherla a inaugurat luni o noua linie de productie moderna, in cadrul unui proiect sustinut din fonduri acordate de catre Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014, in cadrul domeniului de finantare Inovare in industria verde din Romania.

Managerul Marius Giurgiu a vorbit despre noua linie, care asigura o eficienta mai mare, cu consum redus de lacuri, cu siguranta mai mare pentru angajati, dar si cu o calitate superioara pentru clienti.

Primarul Marius Sabo a apreciat ca Sortilemn este o „oaza financiara” pentru Gherla, prin contributiile virate la bugetul de stat si apoi la cel local, adesand felicitari pentru implementarea intr=un termen foarte scurt a proiectului.

Insotiti de reprezentantii fabricii, oaspetii au avut ocazia sa vada in actiune noua linie de productie.

galerie foto gherla

In cadrul proiectului, Sortilemn a avut ca partener firma Stokke,  o companie care furnizeaza articole de mobilier unice pentru copii, iar 95% din productie este orientata spre export. Brandul Stokke este activ in peste 50 de tari.

Prin parteneriatul cu Sortilemn, Stokke asigura asistenta tehnica, organizarea fluxului de productie, solutii implementate, training professional pentru o utilizare optima a liniei de finisaj de ultima tehnologie.

Proiectul comun are o valoare de  545.145 euro, iar implementarea lui s-a facut in 9 luni, cu o co-finantare de aproximativ 50%.

Cadrul proiectului a fost dezvoltarea cooperarii durabile intre Stokke Norvegia si Sortilemn Gherla, prin dezvoltarea capacitatii tehnice si umane a societatii noastre pentru realizarea produselor de top care sa se potriveasca standardelor Stokke

Obiectivul proiectului este optimizarea fluxului valoric in procesarea lemnului la Sortilemn, prin integrarea unei linii moderne de finisaj de ultima generatie

In ce priveste beneficiile proiectului, acestea se refera la folosirea lacurilor pe baza de apa in productie, care nu polueaza mediul. Manevrarea si folosirea acestora este mai usoara si ofera muncitorilor un grad mai ridicat de siguranta in folosirea noii linii.

Energia folosita de linia de finisaj este energie verde, nepoluanta, produsa in Centrala de Cogenerare pe biomasa.

Echipamentul a fost furnizat de firma Cefla din Italia.

La inaugurare a fost prezent managerul general al Sortilemn, Michael Brandhuber, care a declarat cu acest prilej ca Sortilemn mai are in plan modernizarea unei noi linii de mobilier, pentru un client important.

reporter: Alexandra Tomoiag

angajare loc de munca sofer distributie gherla dej cluj fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

1 comentariu

  1. Salariile muncitorilor sunt bune d-nule Brandhuber?
    Traiesc bine muncitorii d-voastra?

Lasă un răspuns