hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

ochelari vedere gherla gama optic dej clujapartament vanzare gherla dej cluj

conte restaurant gherla angajare ospatar livrare la domiciliu

somes somesul mic gherla iarna zapada

Someşul fierbe la -20 de grade. Râul a încremenit sub podul de gheaţă, dar are musafiri – FOTO+VIDEO

Gerul puternic din noaptea trecută a făcut ca Someşul să încremenească sub gheţuri. Dimineaţă Someşul Mic a început sa „fiarbă”, un fenomen de evaporare care apare atunci când apa este mult mai caldă decât temperatura exterioară.

In noaptea de 9/10 ianuarie mercurul din termometre a coborat mult sub zero grade. La ora 7, cand parea a fi cel mai frig, se inregistrau la Gherla -20 de grade, insa pana la ora 8 s-a racit si mai tare: -22 de grade. A fost astfel cea mai rece noapte din aceasta iarnă.

galerie foto: musafiri pe Someşul îngheţat

galerie foto gherlaSomeşul Mic, care serpuieste pe langa marginea orasului, a fost acoperit incepand de ieri de bucăţi de gheaţă, care până dimineaţă au format poduri albe. Sub soarele cu dinţi, râul parcă a încremenit şi doar pe alocuri, şuvoaie de apă au mai reuşit să răzbească la suprafaţă. Si canalul morii, care trece prin oras, este acoperit de o pojghiţă de gheaţă.

In ciuda frigului mare, Someşul are parte de musafiri. Ca în fiecare an, au aparut printre sloiurile ce plutesc pe apă oaspeţi de seamă: sunt raţele sălbatice, care revin în fiecare iarnă. Alături de ele mai pot fi văzute si alte zburătoare – cormorani, găinuşe de balta şi lişiţe, într-un spectacol al naturii care merită admirat.

video: spectacol glaciar pe Somes, la Gherla

sus(25)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

locuri de munca gherla dej cluj alcem constructii muncitorcoafor chirie inchiriat gherla dej cluj spatiu

Lasă un răspuns