hayak cafenea pub club gherla dej cluj fastfood orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

masaj salon gherla farcas simona dej clujochelari vedere gherla gama optic dej cluj

la unguru gherla restaurant abonament meniul zilei telefon pretscoala soferi gherla promoauto dej cluj

haine copii magazin disney gherla salon gherla loc de munca dej cluj remodelare corporala

negociere discutie

Sindicaliștii din Penitenciare, la discuții cu premierul și ministrul justiției – ce au obținut până acum

Sindicatele reprezentative din sistemul penitenciar s-au întâlnit joi, 10 august 2017, la ora 11, cu prim-ministrul Mihai Tudose pentru a discuta soluţii pentru problemele din penitenciare. La întâlnire a participat şi ministrul justiţiei, Tudorel Toader.

Prim-ministrul Mihai Tudose a fost informat cu privire la problemele din penitenciare, în principal discutându-se soluţii pentru eliminarea discriminării salariale a angajaţilor din penitenciare, suplimentarea numărului de funcţii pentru sistemul administraţiei penitenciare şi modificarea statutului agenţilor şi ofiţerilor de penitenciare.

Prim-ministrul Mihai Tudose a promis că majorarea de până la 15% va fi acordată şi personalului din penitenciare și s-a obţinut acordul în a modifica în profunzime statutul agenţilor şi ofiţerilor din penitenciare, inclusiv în ceea ce priveşte adoptarea denumirii de poliţişti de penitenciare.

Prim-ministrul Mihai Tudose a dispus ca Ministerul Justiţiei să pregătească o propunere referitoare la suplimentarea numărului de funcţii pentru sistemul administraţiei penitenciare şi a unui memorandum prin care să fie continuată ocuparea prin concurs a funcţiilor vacanţe.

Intr-un comunicat al FSANP se mai arată:

Am cerut de asemenea prim-ministrului Mihai Tudose ca bugetul penitenciarelor să nu fie redus, aşa cum se preconizează şi să se asigure resurse pentru modernizarea acestuia şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. Urmează că după o discuţie cu ministrul finanţelor să fie luată o decizie in acest sens.

Guvernul ia în calcul construirea a două noi penitenciare la Berceni şi Caracal, sindicatele au insistat pe soluţia modernizării penitenciarelor existente şi a construirii de noi pavilioane care să asigure condiţii mai bune de lucru şi de detenţie.

În concluzie, începând de mâine, vom continuă colaborarea cu reprezentanţii Guvernului şi MInisterului Justiţiei pentru punerea în practică a celor agreate cu prim-ministrul Mihai Tudose, precum şi pentru rezolvarea celorlalte probleme de fond care rămân a fi discutate şi rezolvate la nivel de Minister al Justiţiei.

În funcţie de progresul obţinut în următoarele zile vom decide în ceea ce priveşte calendarul acţiunilor de protest din penitenciare. Între timp, continuăm cu refuzul de muncă suplimentară, şi pregătim celelalte acţiuni de protest anunţate (pichetări de penitenciare, acţiuni de protest la sediul ANP şi Ministerului Justiţiei)

În calendarul de acţiuni al sindicaliştilor sunt prevăzute mai multe mitinguri: la sediul Ministerului Justiţiei, pe 17 august, miting la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, miting la sediul Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale – în solidar cu Sindicatul Poliţiştilor Europeni EUROPOL (set comun de revendicări), mitinguri în cascadă în toate unităţile din sistemul penitenciar (10 unităţi/săptămâna).

sus(2)jos(2)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

pufarom ghelra locuri de munca dej cluj angajare muncitor necalificat

Lasă un răspuns