ploscar auto gherla service auto itp restaurant cazare pensiune telefon piese auto dej cluj

hayak cafenea pub club gherla dej cluj fastfood orar program taxi gherla star sova telefon dej cluj

feroterm gherla dej cluj magazin feronerie materiale constructie verificare centrale termice asociatia pro vita bucuresti

locuri de munca gherla dej cluj salariu umerase fabrica ch industrialgiulia salon cosmetica gherla locuri de munca dej cluj

locuri de munca gherla iclod fundatura angajare ferma salariu

patinoar gherla

Se deschide patinoarul – cum arată şi cât costă patinele de închiriat. Patinoarul, de la 1900 până azi – FOTO+VIDEO

Dupa cateva zile in care s-a lucrat in foc continuu la amplasarea noului pationar artificial in incinta stadionului “Olimpia”, noul loc de agrement se pregateste sa-si primeasaca vizitatorii.

Deschiderea are loc vineri dupa-amiaza, la ora 17, spune primarul Ioan Neselean. “Am intarziat putin pentru ca am vrut sa ne asiguram ca totul este pus la punct”.

patinoar gherla

Pretul de intrare pe patinoar este de 5 lei pentru adulti si 3 lei pentru copii, elevi si studenti. Biletul este valabil intre doua curatari ale gheţii (aproximativ doua ore).

Cei care nu au patine, vor putea inchiria o pereche, pentru 3 lei.

Joi pe inserate, noul patinoar a devenit loc de pelerinaj pentru curiosi. Cativa tineri s-au aratat incantati si nerabdatori sa incerce gheata. Altii, mai varstnici, sunt ceva mai retinuti. “Suntem de minune, avem lac inghetat la doi pasi si noi facem patinoar artificial, sa dam milioane de lei la nustiuce firma din Brasov”, spune un nene cu un caţel, dând din mână a nemulţumire.

Putin mai incolo, alti copii se distreaza de minune pe lacul inghetat, la Gradina de Vara. Au sarit gardul si se bucura de derdeluşurile făcute in cateva clipe. Acolo nu trebuie sa plateasca bilet de intrare.

patinoar gherla

Patinoarul din Gherla, de la 1900 pana azi

De pe la inceputul secolului XX si pana in anii ’90, patinoarul natural era atractia principala pe timpul sezonului rece. E drept ca iernile erau adevarate, iar frigul îngheţa apa din decembrie pana in martie.

foto: patinoarul din Gherla pe la 1910

gherla patinoar lac parc iarna zapada 1908

Prin anii ’50-’60, pe patinoar se jucau meciuri de hochei, cu echipa locala, dar aveau loc si intreceri pentru scolari.

foto: jucatorii de hochei din Gherla, prin 1960

hochei gherla vointa

Dupa 2000, lacul din parc s-a colmatat si a devenit impracticabil. A ramas inchis si vara, si iarna. In 2012, dupa o investitie de cateva sute de mii de lei, s-a deschis din nou.

video: Gherla, pe patinoar, decembrie 2012

video: veselie pe lac, in 2013

Anii care au urmat, iernile au fost tot mai calde. Pe 2 ianuarie 2015, in ziua deschiderii patinoarului, gheata subtire s-a spart chiar la intrare, iar o fetita si mama ei au cazut in apa. Au avut noroc ca nu era adanca. Responsabilii au hotarat sa inchida lacul, iar de atunci nu a mai fost deschis.

sus(20)jos(20)
loading...

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelynisip balast vanzare gherla dej cluj telefon mondial

laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefonapartament vanzare bloc gherla dej cluj telefon

apartamente gherla vanzare hyperion dej cluj telefon pret

1 comentariu

  1. Imagini de la inaugurare nu aveți? Se zvonește că s-a călcat lumea pe „patine” nu alta. O să merg și io, da nu-mi place aglomerația. 🙂

    sus(4)sus(4)

Lasă un răspuns