hayak cafenea pub club gherla dej cluj fastfood orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

masaj salon gherla farcas simona dej clujochelari vedere gherla gama optic dej cluj

la unguru gherla restaurant abonament meniul zilei telefon pretscoala soferi gherla promoauto dej cluj

haine copii magazin disney gherla salon gherla loc de munca dej cluj remodelare corporala

bontida rascruci fiii comunei

Sărbătoarea fiilor comunei Bonţida

La Răscruci a avut loc duminică o nouă ediţie a Sărbătoarei Fiilor Comunei, unde pe o vreme  frumoasă s-a adunat populaţia satelor aparţinând frumoasei aşezări de pe Valea Someşului Mic.  Curtea şcolii a devenit neîncăpătoare pentru sutele de localnici şi oaspeţi, care şi-au dorit să fie prezenţi la acest eveniment.

Manifestările au început cu Sfânta Liturghie oficiată la Biserica Ortodoxă din Răscruci, fiindcă locuitorii celor patru sate componente ale comunei sunt buni creştini. Da, ei sunt şi mari amatori ai frumosului. Lansarea de carte care a urmat în localul şcolii a avut ca protagonişti trei autori, născuţi în comună şi care au deja un nume în viaţa literară a Clujului. Sandu Cătinean, Vasile B. Gădălin şi Alexandru Blaga şi-au lansat cu această ocazie ultimele apariţii editoriale, moment literar onorat şi de oameni de litere din Cluj-Napoca.

In curtea Şcolii Profesionale s-a desfăşurat deschiderea oficială a evenimentului, cuvântul de bun venit adresat oaspeţilor şi fiilor comunei aparţinând primarului Emil Cârhaţ.

In acest an, pe lângă folclor şi muzică folk, a fost prezentă arta şi literatura, prin expoziţia de icoane a meşterilor Adam şi Lianu Curta.

A urmat tradiţionalul spectacol folcloric susţinut de Ansamblul folcloric „Codrişorul” din Bonţida condus de Mihai Rusu, soliştii Vlăduţa Lupău, Oana Bozga, Aurel Tămaş şi orchestra, Ansamblul folcloric „Kaláka”, Amalia Codorean Chindriş, Maria Golban Şomlea. A acompaniat grupul instrumental condus de prof. Gavril Danciu.

Spectatorii s-au bucurat apoi de muzică la concertul Mircea Rusu. La orele serii jocul de artificii a încheiat această zi de început de toamnă, presărată cu multe momente emoţionante şi pline de sentimente dragi faţă de locurile natale.

Cu ocazia sărbătoririi fiilor comunei, la Răscruci a fost amenajat şi un târg de toamnă, pe mesele din curtea şcolii fiind expuse produse tradiţionale pregătite de harnicele gospodine din localitate. Nu putea lipsi nici obişnuitul concurs de gulaş la ceaun.

Szekely Csaba

foto: Facebook

sus(1)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

pufarom ghelra locuri de munca dej cluj angajare muncitor necalificat

Lasă un răspuns