taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant

Sărbătoare de 1 Decembrie la liceul „Petru Maior”: „Mândri că suntem români!” – FOTO

Ziua Națională a României este de fiecare dată sursă de inspirație pentru elevii și profesorii liceului „Petru Maior”. Premergător marii sarbători, pe 29 noiembrie, a avut loc activitatea intitulată ”Mândri că suntem români!”

Activitatea s-a desfășurat pe parcursul a două ore și a avut drept obiective cunoașterea istoriei naționale, încurajarea și promovarea tinerelor talente, cultivarea gustului estetic, orientarea elevilor spre valorile naționale.

Programul activității a debutat cu un recital de muzică patriotică al corului liceului, coordonat de prof. Mariana Bolla și a continuat cu prelegeri și prezentări power-point menite să evoce semnificația zilei de 1 Decembrie, care au fost susținute și coordonate de profesorii Ioan Câmpean și Mircea Câmpean.

galerie foto: imagini de la activitate

galerie foto gherlaEleva Andreea Maxim din clasa a IX-a D a vorbit despre Marea Unire, colegul ei de clasă, Andrei Blaj a evocat personalitatea regelui Ferdinand, în timp ce Tudor Măluțan din aceeași clasă, a prezentat personalitatea marcantă a orașului nostru, Cardinalul Iuliu Hossu.

Pentru a marca atmosfera solemnă, specifică sărbătorii, elevii claselor a cincea și a șasea, coordonați de prof. Cosmina Monoșes, au pregătit un montaj literar-artistic inspirat din creația „Cântare României”, de Alecu Russo, care a avut ca fundal sonor „Balada” lui Ciprian Porumbescu.

Evenimentul a mai cuprins momente artistice care au inclus recitaluri de muzică populară  – solist Larisa Gurzău, clasa a V-a, recitaluri de muzică folk  – Mara Monoșes, clasa aVII-a, Celia Monoșes, clasa a V-a și dansuri populare românești cu elevii Andreea Maxim, Antonia Maxim, Vasile Sican și Alex Onofre, membri ai Ansamblului „Dansatorii de pe Someș”.

„Într-o țară așa de frumoasă, c-un trecut așa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deștept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie, și cum să nu-ți ridici fruntea, ca falnicii strămoși de odinioară, mândru că poți spune: sunt român!” (Alexandru Vlahuță)

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA !

sus(15)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns