hayak cafenea pub club gherla dej cluj fastfood orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

masaj salon gherla farcas simona dej clujochelari vedere gherla gama optic dej cluj

la unguru gherla restaurant abonament meniul zilei telefon pretscoala soferi gherla promoauto dej cluj

haine copii magazin disney gherla salon gherla loc de munca dej cluj remodelare corporala

sanitarii priceputi gherla buzau

Sanitarii Pricepuți de la liceul „Ana Ipătescu” în concursul național la Buzău – FOTO

Câştigător al locului I la faza judeţeană a concursului „Sanitarii pricepuţi”, organizat de Crucea Roşie, echipajul de la liceul „Ana Ipătescu” s-a calificat la faza naţională.

În etapa judeţeană, tinerii sanitari au luptat cot la cot pentru calificare cu alte 13 echipaje din Cluj, pe care le-au depășit. Între 21-26 iulie, echipajul de gimnaziu din Gherla a participat la etapa naţională, desfăşurată la Complexul de Agrement „Poiana Pinului” din judeţul Buzău.

La concurs au praticipat 264 elevi din clasele V-VIII, membrii ai 44 de echipaje câştigătoare ale fazei judeţene a competiţiei organizate de filialele SNCRR.

La proba teoretică, participanții au trebuit să rezolve un test grilă cu noțiuni de prim ajutor, educație pentru sănătate și noțiuni despre Crucea Roșie, iar la proba practică, sanitarii au demonstrat în fața juriului cum se acordă primul ajutor de bază în caz de accidente.

Concurenţa a fost foarte mare iar emoţiile copiilor pe măsură, exigenţa în notare fiind unul dintre factorii decisivi.

Juriul de concurs a fost format din dr. Camelia Savu, dr. Dragos Beniamin, vicepreședinte al Crucii Roșii Române și Vlăduț Mihalache, manager Program Prim Ajutor, reprezentanți ai SNCRR, plt. maj. Daniel Arsene, reprezentant IGSU, prof. Aurelia Ignătescu, reprezentant al MEN.

Elevii din Gherla au avut un caz cu două victime cărora le au acordat primul ajutor contratimp, obţinând din partea juriului notele 9,50-9,50-9,40-8,70-8,25.

La o diferenţa de doar 4,15 puncte de ocupanţii locului I, elevii din Gherla, îndrumaţi de prof. Antoaneta Balint, s-au clasat pe locul 11.

galerie foto: imagini de la concurs

galerie foto gherlaEchipajul de la Gherla a fost format din elevi absolvenți ai clasei a VII-a: Cămărăşan Tudor – şef echipaj, Mărginean Ivona, Moșuțan Melissa, Roman Ioana şi Lazea Mihai.

Locul I a fost obtinut de echipajul Scolii Gimnaziale „Al. Ciucurencu” din județul Tulcea, locul II de echipajul Scolii Gimnaziale nr. 1 Buftea din județul Ilfov, iar locul III de echipajul Scolii Gimnaziale „Petre Ispirescu” din Sectorul 1, București. Mențiunea I a fost acordata echipajul Scolii Gimnaziale „Coresi” din Târgoviște, jud. Dâmbovița

Câștigătorii au primit din partea organizatorilor premii constând in tichete cadou, cupe, medalii si diplome.

Pe parcursul taberei au fost organizate diverse activități – atelier de educatie pentru sănătate, atelier intervenție în situație de dezastru, karaoke, campionat de fotbal, concurs Miss și Mister, sesiuni de înviorare în fiecare dimineață, foc de tabără.

„Sanitarii pricepuți” este singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor care se desfășoară în școlile din România de 53 de ani.

sus(8)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

pufarom ghelra locuri de munca dej cluj angajare muncitor necalificat

Lasă un răspuns