hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

masaj salon gherla farcas simona dej clujochelari vedere gherla gama optic dej cluj

locuri de munca vanzator inghetata alpin gherla dej cluj

orman biserica

Resfinţirea bisericii ortodoxe din Orman – FOTO

La Orman, în comuna Iclod, a avut loc la sfârşitul săptămânii resfinţirea Bisericii Ortodoxe. Evenimentul a adunat în jurul frumosului locaş de cult din centrul aşezării numeroşi credincioşi, oficialităţi locale, toţi dornici de a fi părtaşi la acest eveniment.

Prezenţa IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului a constituit o adevărată sărbătoare în mica comunitate locală, înaltul ierarh fiind primit cu multă dragoste şi ospitalitate de gazde.

După ce a apreciat eforturile consiliului parohial pentru reparaţia clădirii, finalizată în 11 luni, IPS Andrei a vorbit despre slujirea lui Dumnezeu, punându-şi întrebarea „Dumnezeu sau Mamona?”

galerie foto: imagini de la sfinţire – foto Ioan Moldovan

galerie foto gherlaSlujba de resfinţire, oficiată de un sobor de preoţi, din care a făcut şi Stareţul Sfintei Mănăstiri Nicula, părintele Nicolae, s-a bazat pe dragostea dumnezeiească şi iubire.

Au răsunat din plin frumoasele pricesne şi cântece bisericeşti interpetate de Corul Institutului Teologic Ortodox Cluj-Napoca. Au mai evoluat cu această ocazie tânăra interpretă gherleancă Georgiana Lobonţ şi corul copiilor din localitate, condus de Aurora Cozma.

Tot cu prilejul acestei mari sărbători creştineşti, preotul paroh Liviu Retegan a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, fiind răsplătit astfel pentru eforturile organizatorice în realizarea lucrărilor de reparaţii a bisericii.

La sfârşitul evenimentului, protopopul Isip Paul Iulian a mulţumit înaltului oaspete clujean pentru onorarea acestei sărbători şi a adus calde mulţumiri tuturor celor care au contribuit la finalizarea investiţiei. Ca semn de răsplată, a oferit o diplomă de aleasă cinstire pictorului de biserici Sorin Gâtu, membrilor Consiliului Parohial Orman,  Aurorei Cozma şi tuturor celor care şi-au adus contribuţia la înfăptuirea acestui vis al creştinilor ortodocşi de a reabilita biserica, construită în anul 1866.

Szekely Csaba

sus(8)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns