hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

Resfinţirea bisericii din Sântejude, cu IPS Andrei Andreicuţ – GALERIE FOTO

Sâmbătă dimineaţa drumurile au dus spre pitoreasca localitate Sântejude din comuna Ţaga, unde în prezenţa Înaltpresfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a avut loc resfinţirea Bisericii Ortodoxe din mijlocul satului.  Biserica a fost renovata şi pusa la punct prin eforturile primăriei şi a creştinilor din sat.

Crestinii s-au adunat in numar mare încă diun primele ore ale dimineţii să asiste la Sfînta şi Dumnezeieasca Liturghie oficiată de IPS Andrei, înconjurat de un sobor de preoţi, în frunte cu părintele protopop Paul Iulian Isip, Protopopul Protopopiatului Ortodox Gherla. Sărbătoarea creştinilor din Sântejude a fost onorată şi de primarul Romulus Mîrza. A fost prezent, de asemenea, stareţul Sfintei Mănăstiri Nicula, Arhim. Nicolae Moldovan.

În cuvîntul său, IPS Andrei s-a referit la rolul acestor lucări, subliniind că „Biserica are mare importanţă, unitatea noastră spirituală în jurul bisericii o păstrăm cu cinste şi demnitate”, adresând totodată calde mulţumiri preotului paroh Florin Paul Runcan pentru finalizarea acestor lucrări de reconstrucţie a bisericii.

Înaltpreasfinţitul Andrei a remarcat că „păstorul bun îşi pune viaţa pentru oile lui. Păstorul îi primeşte pe toţi, se roagă pentru toţi enoriaşii, îi iubeşte pe toţi, pentru că sînt fiii lui duhovniceşti. Avem nevoie de biserică şi de preoţi”- a subliniat în predica plină de dragoste şi patos înaltul oaspete.

În timpul slujbei a evoluat corul Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi din Gherla, condus de Adriana Baciu, iar solo a cântat cunoscuta interpretă de muzică populară din Gherla, Anuţa Mînecan-Nemeş, un moment înălţător al evenimentului de suflet.

La sfârşitul slujbei, preotul paroh Florin Paul Runcan i-a mulţumit lui IPS Andrei pentru participarea la această sărbătoare, care la rândul lui, ca semn de apreciere a eforturilor depuse pentru renovarea lăcaşului de cult, l-a ridicat la rangul de iconom stavrofor, un moment înălţător al liturghiei. Primarului comunei Ţaga, Romulus Mîrza, i-a fost acordata de către IPS Andrei Diploma de aleasă cinstire. Au fost distinşi şi membrii Comitetului parohial a Bisericii Ortodoxe Sântejude.

Calde cuvinte de mulţumire au fost transmise celor implicaţi în această lucrare şi de preotul protopop Paul Iulian Isip, care, de asemenea, a avut o contribuţie însemnată la realizarea acestor investiţii în zona pe care o păstoreşte cu  dragoste dumnezeiască şi pricepere.

Sărbătoarea creştinească de la Sântejude s-a încheiat cu un moment artistic şi cu o agapă frăţească.

Szekely Csaba

galerie foto: imagini de la sfintire

galerie foto gherla

sus(5)jos(19)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns