hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

ochelari vedere gherla gama optic dej clujapartament vanzare gherla dej cluj

conte restaurant gherla angajare ospatar livrare la domiciliu

pelerinaj jos nicula gherla cluj iclod

Record de participare depăşit la pelerinajul pe jos la Mănăstirea Nicula – VIDEO

Pelerinajul pe jos de la Iclod la Nicula a bătut toate recordurile de participare. Daca la prima ediţie, în 2001, au luat parte câteva sute de oameni, în 2017 lanţul uman care a străbătut Gherla în drumul spre mănăstire a avut aproximativ un kilometru lungime, cu un numar uriaş de pelerini: peste 1.100 de credincioşi.

Sâmbătă la amiază, pelerinii plecaţi cu autocarele din Cluj-Napoca, au început pelerinajul pe jos de la Iclod spre Gherla, pe o distanţa de 10 kilometri.

galerie foto: imagini de la pelerinaj

galerie foto gherlaIn oraş au fost primiţi cu apă, băuturi răcoritoare şi cozonaci la biserica Sf. Treime de pe strada Clujului de protopopul Paul Isip.

După un răgaz de odihnă, pelerinii au continuat traseul de înca 7 kilometri, până în deal, la manastire, însoţiţi de echipaje de jandarmi şi poliţie.

In urcarea lor, pelerinii vor forma din trupurile lor o cruce uriaşă.

La ora 18 vor lua parte la vecernie, apoi vor lua cina la Mănăstirea Nicula, urmată de întoarcerea spre casă.

Pelerinajul pe jos este organizat de Arhiepiscopia Clujului şi Asociaţiile de tineret A.S.C.O.R. Cluj, A.T.C.OR. Cluj, Liga Studenților, Facultatea de Teologie şi Seminarul Teologic. De la Gherla s-au alăturat A.T.C.OR. Gherla și Liga Tinerilor de la Dej.

Pelerinajul Tinerilor pe Jos, ajuns la a VII-a ediţie, este o acţiune anuală dedicată Maicii Domnului şi presupune parcurgerea pe jos a 17 km de la Iclod până la Mănăstirea Nicula.

video: imagini de la pelerinaj

sus(34)jos(15)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

locuri de munca gherla dej cluj alcem constructii muncitorcoafor chirie inchiriat gherla dej cluj spatiu

Lasă un răspuns