taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj becker tamplar muncitor salariu
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj
pelerinaj jos nicula gherla cluj iclod

Record de participare depăşit la pelerinajul pe jos la Mănăstirea Nicula – VIDEO

Pelerinajul pe jos de la Iclod la Nicula a bătut toate recordurile de participare. Daca la prima ediţie, în 2001, au luat parte câteva sute de oameni, în 2017 lanţul uman care a străbătut Gherla în drumul spre mănăstire a avut aproximativ un kilometru lungime, cu un numar uriaş de pelerini: peste 1.100 de credincioşi.

Sâmbătă la amiază, pelerinii plecaţi cu autocarele din Cluj-Napoca, au început pelerinajul pe jos de la Iclod spre Gherla, pe o distanţa de 10 kilometri.

galerie foto: imagini de la pelerinaj

galerie foto gherlaIn oraş au fost primiţi cu apă, băuturi răcoritoare şi cozonaci la biserica Sf. Treime de pe strada Clujului de protopopul Paul Isip.

După un răgaz de odihnă, pelerinii au continuat traseul de înca 7 kilometri, până în deal, la manastire, însoţiţi de echipaje de jandarmi şi poliţie.

In urcarea lor, pelerinii vor forma din trupurile lor o cruce uriaşă.

La ora 18 vor lua parte la vecernie, apoi vor lua cina la Mănăstirea Nicula, urmată de întoarcerea spre casă.

Pelerinajul pe jos este organizat de Arhiepiscopia Clujului şi Asociaţiile de tineret A.S.C.O.R. Cluj, A.T.C.OR. Cluj, Liga Studenților, Facultatea de Teologie şi Seminarul Teologic. De la Gherla s-au alăturat A.T.C.OR. Gherla și Liga Tinerilor de la Dej.

Pelerinajul Tinerilor pe Jos, ajuns la a VII-a ediţie, este o acţiune anuală dedicată Maicii Domnului şi presupune parcurgerea pe jos a 17 km de la Iclod până la Mănăstirea Nicula.

video: imagini de la pelerinaj

sus(34)jos(15)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns