taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj

Protest în frig: „Nu vrem desfiinţarea claselor de liceu de la „Ana Ipătescu” FOTO+VIDEO

În jur de 130 de persoane, cadre didactice, foşti profesori, părinţi şi elevi de la liceul „Ana Ipătescu” au ieşit vineri în stradă pentru a protesta faţă de mutarea de elevi la liceul „Petru Maior” şi faţă de perspectiva desfiinţării claselor de liceu.

Timp de două ore, pe un frig înţepător, la -5 grade Celsius, cei care sprijină păstrarea liceului în actuală formă s-au adunat în părculeţul central, dorind astfel să atragă atenţia publică asupra problemelor cu care se confruntă şcoala lor.

Liceul „Ana Ipatescu” va pierde începând de anul şcolar viitor două clase. Este vorba de o clasa a IX-a de ştiinte sociale şi o clasa de limba maghiară, care va trece la noua şcoala de pe strada Fermei.

In cursul zilei de vineri, Inspectoratul Scolar Judetean Cluj a trimis liceului „Ana Ipătescu” o circulară prin care se infirmă desfiinţarea liceului.

Mitingul s-a desfăşurat în linişte, fără pancarte şi fără a se striga lozinci.

Desfăşurarea în siguranţă a adunării a fost asigurată de echipaje de jandarmi.

galerie foto: imagini de la protest

galerie foto gherla

video: declaraţii ale protestatarilor

reporter: Alexandra Tomoiag

sus(57)jos(22)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

1 comentariu

  1. Imi place punctul de vedere exprimat de Dl. Profesor care este adevarat in proportie de 100%. Mutarea a catorva clase de lb. maghiara nu este indeajuns pentru a se inchide Liceul Ana Ipatescu. De fapt nu este nici macar o firimitura dintr-o paine.
    Problema provine de la ISJ Cluj iar pentru salvarea Liceului Ana Ipatescu trebuie facute presiuni asupra institutiei mentionate.

    sus(37)sus(6)

Lasă un răspuns