ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare locuri de munca vanzatoare magazin dej magazin gherla haine second hand ghizodan angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
gherla prietenie yzeure forchheim armenia

Prietenia dintre Gherla si orase din Armenia, Franta si Germania, sarbatorita la Zilele Municipiului – GALERIE FOTO

S-au scurs 25 de ani de cand Gherla a inceput dezvoltarea relatiilor de prietenie cu orase din lume. Zilele Municipiului Gherla au prilejuit o placuta si emotionanta intalnire cu reprezentantii acestora, de la Idjevan (Armenia) la Yzeure (Franta) sau Forchheim (Germania).

Cinematograful din Gherla a gazduit vineri festivitati aniversare, la care au fost prezente autoritatile locale, oaspeti si invitati: ambasadorul Armeniei la Bucuresti, Excelenta Sa Hamlet Kasparian, Varujan Vosganian, Pascal Perrin, primarul localitatii Yzeure din Franta, viceprimarul din Yzeure Michele Denis, dl. Pierrot Sabot – presedintele Asociatiei de Prietenie Yzeure-Gherla, dl. Paul Gerhard Kaeding – presedintele comitetului  de parteneriat Forchheim – Gherla.

Ambasadorul Armeniei la Bucuresti, Excelenta Sa Hamlet Kasparian a transmis profunda recunostinta romanilor pentru recunoasterea tragediei istorice de acum 100 de ani – genocidul impotriva amenilor. „Respect fata de oficialitatile judetului Cluj, cercurilor universitare, institutiilor de cultura care au marcat cum se cuvine aceasta zi. Dorim sa exprimam recunostinta si fata de Franta, Germania, Elvetia, Polonia, Bulgaria si Israel, sunt tari care au adapostit refugiati armeni. Va multumesc tuturor pentru solidaritatea fata de poporul armean si va felicit cu ocazia Zilelor Municipiului Gherla„, a transmis ambasadorul.

La eveniment a fost prezent si Varujan Vosganian: „Istoricul armenesc al Gherlei nu face parte doar din trecut, ci si din viitor„, a spus acesta.

Festivitatile au cuprins o premiere a elevilor din Gherla care au reprezentat orasul la Concursul Francofoniei: Ioana Iclodean, Fechete Dragos, Iosif Radu, Rus Carina, Rotar Romina, Georgiana Oltean, Ioana Eliza, Denes Ioana, Cosma Roxana, Dragos Crecan, Alexandru Tudor. A fost acordata diploma pentru sprijinul oferit directorului liceului „Petru Maior”, Maria Buzan.

Diplomele au fost oferite de Pascal Fesneau, consulul onorific al Frantei la Cluj-Napoca. Alaturi de acesta s-au aflat pe scena Pierrot Sabot – presedintele Asociatiei de Prietenie Yzeure – Gherla, primarul din Yzeure, Pascal Perrin, viceprimarul Michele Denis.

De asemenea, s-au acordat diplome de merit: Asociatia de Prietenie Gherla – Yzeure, prof. Ovidiu Todea, presedinte fondator al asociatiei, actualului presedinte Mircea Corabean, Alexandru Suvagau, prof. Maria Cristina Man, Ligia Cozac, Ansamblul Folcloric „Valea Somesului”, Vasile Dorolti, prof. Marinela Todica, prof. Maria Buzan, Alexandrina Bria, fostului primar Gheorghe Fodor.

Prima data am fost la Gherla in 1989, cand am adus donatii pentru casa de copii”, a spus Paul Gerhard Kaeding – presedintele comitetului  de parteneriat Forchheim – Gherla. „N-o sa uit niciodata cand, cu ocazia Craciunului, am primt din partea acestora o felicitare, in care scria: „Noi, copii de la casa de copii prescolari din Gherla, ii dorim tatalui nostru din Germania Sarbatori Fericite si un An Nou Fericit!”. Mai sunt inca multe de facut pentru acest parteneriat. Multumesc tuturor gherlenilor, le doresc o sarbatoare frumoasa

Cu prilejul aniversarii relatiilor de prietenie dintre localitatile Gherla si Forchheim, au fost inmanate diplome prof. Antonia Macavei, Ioan Sabin Dragan.

Festivitatea s-a incheiat cu un program artistic muzical, oferit de elevi de la liceul „Petru Maior”

galerie foto: imagini din timpul festivitatilor

galerie foto gherla

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns