locuri de munca gherla dej cluj avertis tamplar mobila muncitor

locuri de munca gherla dej cluj ch industrial umerase angajare secretara

locuri de munca gherla dej cluj asistent medical stomatolog dentist

hayak cafenea pub club gherla dej cluj fastfood orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

locuri de munca gherla angajare dej cluj consultant vanzari optica medicalalemne de foc vanzare gherla dej cluj

feorterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita bucuresti

zoltan kallos rascruci premiu

Premiul Europa Nostra pentru cercetătorul de folclor Kallós Zoltán din Răscruci – FOTO

Joi după amiază într-un cadru sărbătoresc, la sediul Fundaţiei Culturale „Kallós Zoltán” din localitatea Răscruci, cercetătorului de folclor Kallós Zoltan i-a fost oferit premiul Europa Nostra al Uniunii Europene, ca o recunoaştere a valorii activităţii îndelungate desfăşurată în domeniul folclorului şi muzicii populare.

Înmânarea premiilor a avut loc luni seara, în cadrul Galei Europa Nostra de la Turku (Finlanda), dar având în vedere vârsta distinsului om de cultură din Răscruci, acesta nu a putut efectua deplasarea, astfel că premiul a fost înmânat personal joi, în satul natal de pe Valea Someşului Mic, în cadrul unei festivităţi.

galerie foto: imagini de la eveniment

galerie foto gherlaFestivitatea a fost deschisă de preşedintele Fundaţiei „Kallós Zoltán”, Balla Ferenc, după care a vorbit Navracsics Tibor, comisar european pentru educaţie, cultură şi tineret. Acesta a evidenţiat rolul sărbătoritului în păstrarea şi valorificarea tradiţiilor populare şi în dezvoltarea culturii în această zonă.

Kallós Zoltán a mai fost felicitat de Maria Berza din partea Organizaţiei Europa Nostra, care a înmânat premiul gazdei şi de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Au mai luat cuvântul Hegedűs Csilla, vicepreşedintele Departamentului Culturii din cadrul UDMR. Vorbitorii au relevat bogata activitate de cercetare pe tărâmul folclorului, informaţii culese şi editate în mai multe volume de specialitate.

Premiantul a mulţumit tuturor pentru cuvintele frumoase şi le-a adresat invitaţia de a reveni la Răscruci şi cu alte ocazii.

La sfârşitul manifestării, un grup de copii a prezentat un program de cântece populare.

Szekely Csaba

sus(5)jos(1)
loading...

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylocuri de munca gherla iclod fundatura angajare ferma salariu

laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefonapartament vanzare bloc gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns