hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

masaj salon gherla farcas simona dej clujochelari vedere gherla gama optic dej cluj

locuri de munca vanzator inghetata alpin gherla dej cluj

protest politie cluj

Poliţiştii în protest la Cluj – cer mărirea salariilor – VIDEO

Polițiști din mai multe județe ale Transilvaniei protestează joi în fața Prefecturii din Cluj-Napoca. Intre ei, poliţişti de la Sectia 7 Rurală de Poliţie Gherla.

Liderul de sindicat Constantin Mandache spune că de la intrarea în vigoare a legii, agenții mai tineri au primit salariul corespunzător, însă cei mai în vârstă, cu 10-20 de ani vechime, nu au primit nicio mărire de salariu. Liderul de sindicat a explicat că în alte instituții bugetare au existat asemenea creșteri, la tot personalul, astfel că se dorește ca și polițiștii să primească măririle salariale considerate oportune.

video, în continuare

foto, video: Clau Morar

„Noi am fost la masa negocierilor la Ministerul Muncii, sindicatele din MAI, în 6 martie, și acolo ne-au mințit că se aplică. În loc de 600 de lei salariul de referință rămas la nivelul anului 2009, se va schimba și va fi 1.450. La unii dintre colegi, cei tineri, s-a aplicat această metodă, la cei mai în vârstă, cu 20 de ani vechime, nu s-a cunoscut nimic la salariu. Dacă a crescut salariul minim brut pe economie trebuie să se aplice și polițiștilor, ceea ce nu s-a întâmplat. În celelalte instituții bugetare s-a aplicat, dar asta nu ne interesează pe noi, fiecare suntem cu familia sa ocupațională. Vrem ca tuturor polițiștilor din România să ni se aplice HG nr. 1/2017”, a spus Constantin Mandache, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, în cadrul Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România, care este afiliat la Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor „Alexandru Ioan Cuza” s-au făcut unele calcule din care reiese că măririle salariale ar fi cuprinse între 800 și 1.400 de lei, pentru agenții cu vechime mai mare, de 10-20 de ani.

„În Poliția Română, din decembrie 2009 nu s-a mai schimbat nimic la salariu. (…) Așteptăm să fim chemați la masa tratativelor”, a mai spus Mandache.

La protestul de la Cluj sunt așteptați să ia parte agenți de poliție din județele Bihor, Sălaj, Bistrița-Năsăud. La protest iau parte şi poliţişti de la Secţia 7 Poliţie Rurală Gherla.

Se estimează că protestul va dura până la ora 13,00.

sus(6)jos(6)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns