hayak cafenea pub club gherla dej cluj fastfood orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feorterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujasociatia pro vita bucuresti

masaj salon gherla farcas simona dej clujochelari vedere gherla gama optic dej cluj

lemne foc gherla dej cluj livrare domiciliu telefon pretsalon chirie gherla coafor frizerie

revelion 2018 gherla dej cluj escape pret

teka tabara copii gherla szamosujvar

Peste 100 de copii în tabăra de meşteşuguri de la Fundaţia Teka

Vineri după-amiază, curtea Fundaţiei Culturale „Téka” din Gherla a fost deosebit de aglomerată. Alături de copii, zeci de părinţi au luat cu asalt această locaţie, unde a avut loc închiderea festivă a taberei de meşteşuguri populare.

În fiecare vară, copii şi tineri participă la cursurile care au menirea de a promova meşteşuguri tradiţionale ca ţesutul, olăritul, pictura, sculptura etc.

În acest an au participat 108 de copii din mai multe localităţi ale Transilvaniei, dar si din Ungaria si chiar Belgia. Timp de o săptămînă, sub îndrumarea profesoarei Egri Hajnal, tinerii au făcut cunoştinţă cu tainele meşteşugurilor populare, realizînd sute de lucrări. Cu obiectele realizate de ei au plecat acasă, amintire a activităţii lor creatoare din timpul cursului.

teka tabara copii gherla

foto: Fundatia Teka

În ultima zi, în curtea fundaţiei şi pe strada Mihai Viteazu, gazdele au amenajat o expoziţie, iar părinţii şi trecătorii au avut ocazia să admire lucrările de artizanat realizate în perioada cursului.

Pe perioada taberei, copiii au mai vizitat obiective culturale şi istorice, bisericile din oras, împrejurimile, au fost angrenaţi în diverse activităţi sportive şi jocuri distractive.

Szekely Csaba

sus(8)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns