hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

ochelari vedere gherla gama optic dej clujapartament vanzare gherla dej cluj

conte restaurant gherla angajare ospatar livrare la domiciliu

unirea 1 decembrie 1918 gherla iuliu hossu

Personalitatea cardinalului Iuliu Hossu, în conferinţă la Gherla

La cinematograful din Gherla a avut loc sâmbătă ediţia a II-a a Conferinţelor Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla pe tema „ Primul Cardinal al românilor, Iuiu Hossu, eminentă personalitate a Bisericii şi Neamului Românesc”. Evenimentul a fost organizat de  Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla, Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi Protopopiatul Greco-Catolic Gherla.

Au participat P.S.Dr.Florentin Crihălmeanu, Prof.Univ.Dr. George Cipăianu, Prof.Univ. Dr. Ioan-Marius Bucur, Asist.Univ.Dr.Lucian Turcu, Dr. Sergiu Soica şi Av.Dr. Ionuţ Vida-Simiti.

Vorbitorii au vorbit despre personalitatea primului cardinal al românilor, Iuliu Hossu. Cu această ocazie, în sala cinematografului a fost amenajată o expoziţie documentară privind viaţa şi activitatea acestuia.

După salutul adresat participanţilor şi cuvântul introductiv al Dr. P.S. Florentin Crihălmeanu, a luat cuvântul Victor Opanschi, secretar de stat pentru culte, care, de asemenea a scos în evidenţă personalitatea marelui creştin.

La sfârşitul sesiunii I a conferinţelor din weekend de la Gherla, Dr.P.S. Florentin Crihălmeanu a înmânat Diploma şi medalia „Iuliu Hossu” secretarului de stat, Victor Opanschi, primarului Ioan Neselean şi directorului Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, Florin Estefan.

Szekely Csaba

sus(10)jos(14)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

coafor chirie inchiriat gherla dej cluj spatiu

2 comentarii

  1. Mare păcat că o așa mare personalitate a orașului nostru, cum a fost Cardinalul Iuliu Hossu, nu are o stradă în centrul orașului care să-i poarte numele. O stradă potrivită ar fi strada Bobâlna pe care se află și fosta Catedrală Greco-Catolică, unde a slujit Eminența Sa în timpul vieții și unde ar fi trebuit să fie înmormântat, iar numele de Bobâlna nu are o legătură atât de importantă cu orașul nostru pentru a avea o stradă în centru.

    sus(69)sus(94)

Lasă un răspuns