hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej gama optic angajare consultant vanzari

accident gherla politie strada bobalna

O mamă se teme că poliția vrea să mușamalizeze un caz, după ce fiul ei a fost bătut în trafic

Pe mâna poliţiştilor a ajuns un caz mai aparte. Un tânăr a fost urmărit în trafic de o maşină, iar pe strada Clujului din Gherla a fost luat la bătaie.

Pe 8 august 2017, în jurul orei 22.45, a avut loc un eveniment rutier, la intersecţia străzilor Liviu Rebreanu cu Bobâlna. Un copil ar fi fost rănit, după ce maşina în care se afla a lovit o bordură. Şoferiţa aflată la volanul autovehiculului respectiv a declarat că o mașină i-a tăiat calea şi că a tras puternic de volan pentru a evita impactul. A urmat o urmărire în trafic, după cel considerat vinovat.

Celalalt şofer implicat are o altă poveste despre cum s-a întâmplat totul. Nemulțumit că știrea de pe Gherla INFO publicată la acea dată nu menționa nimic despre ceea ce a urmat, a solicitat sa fie consemnată și poziția sa.

„În seara respectivă mergeam cu o fată, cu maşina. La intersecţia respectivă m-am asigurat, din dreapta nu venea nicio maşină, în stânga era o maşină pe la catedrala, aşa că am virat şi mi-am continuat drumul spre centru. În apropiere de Unicarm am observat din spate o maşină care îmi făcea flashuri şi era foarte aproape de mine. După ce am văzut că insistă, m-am gândit că poate este vreun prieten. Pe strada Clujului am tras pe dreapta în parcare, iar maşina din spate a oprit în faţa mea. Am vrut să ies din maşină şi abia am apucat să scot piciorul că un bărbat, coborât din maşina aflată în faţă, mi-a trântit portiera peste picior. A venit şi o femeie, m-au tras afară din maşină, ea mi-a dat o palmă iar bărbatul a început să mă lovească cu pumnii peste faţă, în stomac, strigând că era să-i omor copilul. Prietena mea a început să ţipe, iar eu am încercat să îmi acopăr faţă de lovituri, care au durat câteva minute. Bărbatul care mă lovea mirosea a alcool şi vorbea greoi, ca un om băut. Un cunoscut a sărit să îl ia de pe mine şi a fost bruscat şi acesta. Bărbatul care mă bătea s-a calmat abia când a început să se adune lume şi să strige la el, „nu mai da, nu mai da!” Femeia aflată cu el insista şi ea să mă lase în pace şi să plece”.

Între timp, o fată aflată în apropiere, care a văzut ce se întâmplă, a sunat la 112. Un echipaj de poliţie a sosit la locul evenimentului, iar cei implicaţi au fost duşi la sediu pentru declaraţii. „Deşi era clar că am fost bătut, poliţiştii nu au luat nicio declaraţie de la martorii care au văzut ce s-a întâmplat. M-au dus la poliţie şi acolo am aflat că de fapt eu aş fi produs un accident, deşi maşina mea nu era lovită”.

În cursul aceleiaşi seri, poliţiştii au făcut cercetarea la faţa locului, la intersecţia de lângă judecătorie, după ce părinţii copilului aflat în maşină l-au dus pe acesta la spital.

Copil aflat într-o mașină rănit dupa un eveniment rutier petrecut lângă liceul Petru Maior

Poliţiştii au stabilit în urma verificărilor că la momentul producerii incidentului de lângă liceul „Petru Maior”, la volan s-a aflat o femeie. Tânărul spune că din ceea ce a aflat de la martori, maşina care l-a urmărit până pe strada Clujului a fost condusă de bărbat.

Deşi s-a încercat obţinerea de imagini video de pe camerele de supraveghere din zona, niciuna nu acoperă intersecţia respectivă, pentru a se vedea cine a urcat la volan la începutul urmăririi.

Cei doi şoferi, femeia şi tânărul, au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că niciunul nu consumase băuturi alcoolice. „Am cerut poliţiştilor să-l testeze şi pe bărbat, dar el nu a fost testat”.

Tânărul mai spune că a fost reţinut la poliţie timp de 3 ore. „Nu m-au lăsat să iau legătura cu familia, asta în timp ce ceilalţi şi-au chemat un cunoscut, am înţeles că e pompier, care m-a ameninţat şi el. Apoi m-au pus să semnez un proces verbal, în care se menţiona că am tăiat calea celeilalte maşini. Am refuzat, pentru că nu au nicio dovadă că aşa s-a întâmplat. Le-am declarat că nu am văzut nimic, că maşina mea nu a lovit nicio maşină. Asta e accident? Au mers atunci seara, cu femeia la locul evenimentului, să facă verificări, dar pe mine de ce nu m-au chemat, dacă m-au învinuit?”

Poliţiştii au reţinut permisul tânărului pentru 30 de zile, iar bărbatul care l-a agresat ar fi primit o amendă pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

O mamă revoltată

„Poliţia din Gherla mi-a tratat fiul că pe un inculpat, nu ca pe o victima”, povesteşte revoltată, la rândul ei, mama tânărului. „După bătaia de pe strada Clujului au venit poliţiştii, dar n-au luat nicio declaraţie de la martori. E strigător la cer ce au făcut, dacă ştiam atunci ce urmează, anunţam poliţia din Cluj. La reconstituirea aşa-zisului accident, pe fiul meu nu l-au chemat. Nu au luat nicio declaraţie nici de la fata care era în maşină cu băiatul meu. A fost un accident fabricat, ca să scape celălalt. Au fost chemaţi la o bătaie şi ei au cercetat un accident. Au verificat o maşină aflată în faţă la poliţie, dar nu i-a preocupat un băiat bătut!”

Femeia mai consideră că a fost un caz clar de şicanare în trafic şi că poliţiştii ar fi trebuit să-l aresteze preventiv pe vinovat pentru 24 de ore.

„Într-atât de preocupaţi erau de copilul lor „rănit”, încât l-au urmărit pe băiatul meu, ca să-l bată. S-au dus apoi la spital că să poată să spună că a fost accidentat. S-a ajuns prea departe, iar poliţia a încercat să muşamalizeze acest caz!”, acuză femeia.

Medicii confirmă agresiunea

În aceeaşi seară, tânărul bătut s-a deplasat la spitalul din Gherla, pentru că îl durea capul în urma loviturilor primite. Aici s-a constatat că are leziuni pe corp. A doua zi s-a prezentat la Institutul de Medicină Legală din Cluj-Napoca, unde a primit un certificat medico-legal, în care se constată agresiunea şi se menţionează că „prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu un corp dur.” Medicii legişti au mai stabilit că leziunile traumatice necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale şi că acestea pot data din 8 august 2017.

iml certificat medico legal

Hotărât să-şi facă dreptate, tânărul a depus o plângere penală la poliţie împotriva bărbatului care l-a agresat, pe care îl acuză de lovire şi alte violente, tulburarea ordinii şi liniştii publice, inducerea în eroare a organelor judiciare şi fals în declaraţii.

Daniel Boie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, a declarat că în acest caz vor fi efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-au produs evenimentele.

sus(67)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

locuri de munca gherla dej cluj pufarom

Lasă un răspuns