hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj locuri de munca angajare ferma vaci muls fundatura iclod gherla dej cluj

furtun acoperis biserica gherla

O furtună puternică a smuls acoperișuri și a rupt copaci. A rupt acoperișul la biserica armenească și l-a smuls la liceul Ana Ipătescu

Gherla a fost lovita duminica in jurul orei 17.30 de o vijelie puternica. Cerul a fost acoperit de nori negri, iar vantul a batut cu putere nemaintalnita.

Zeci de acoperisuri si bucati de tabla au fost smulse si aruncate la pamant, iar in mai multe zone din oras au fost anuntati copaci rupti. Parcul mare parca a fost lovit de taifun: zeci de copaci, unii de zeci de metri, sunt pusi la pamant.

Copaci rupti sunt si in centrul orasului. Vantul a fost atat de puternic incat un legan de lemn a fost azvarlit peste gardul verde, la cativa metri. La terasele din centrul orasluui, umbrelele au fost puse la pamant, iar scaunele si mesele au fost spulberate de vijelie.

copac rupt furtuna gherla

La biserica armeneasca din centrul orasului tabla a fost pur si simplu smulsa de rafale, in partea din spate a cladirii. De asemenea, o parte din acoperisul de la liceul „Ana Ipatescu” a fost rupt ca o coala de hartie si a cazut pe trotuar. Alte bucati de acoperis de la alte corpuri ale caldirii atarna amenintator. Conducerea scolii a luat decizia sa suspende cursurile claselor V-XIII pentru ziua de luni.

Pe strada Garlei, un acoperis a cazut peste mai multe masini. Acoperisuri cazuri s-au inregistrat si pe strada Gradinarilor.

furtuna acoperis ana ipatescu gherla

furtuna gherla acoperis liceu ana ipatescu

acoperis furtuna gherla gradinarilor

furtuna pompieria acoperis

foto primite de la Dan, Adrian, Florin, Marius, Doru

Pompierii intervin in mai multe locuri unde au fost anuntate probleme. La soseaua principala, politia a blocat accesul in zona liceului Ana Ipatescu, penntru inlaturarea acoperisului cazut peste cablurile de pe stalpi.

galerie foto: prapadul produs de furtuna la Gherla

galerie foto gherlaIn mai multe zone ale orasului, trotuarele sunt acoperite cu bucati de tigla sparta, zburate de pe acoperisurile cladirilor.

Mai multe zone din oras si localitati apropiate au ramas fara energie electrica.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod portocaliu pentru mai multe localitati din judetul Cluj, intre care si Gherla, valabila pana la ora 18,35.

Probleme la CFR

Duminica la ora 18:05, pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Cluj, pe secția de circulație Cluj Napoca – Dej Călători, în linie curentă între stațiile CF Gherla – Dej Calatori, fir II, la km 36+100 și fir I la km 38+450, mecanicul trenului 4306 a comunicat ca pantograful locomotivei EA 863, a fost rupt de furtună. La ora 18:11 șeful sectiei L7 Dej  a avizat șeful stației Gherla că la PO Bunești situat la km 38+450, furtuna a smuls o salcie care a căzut în gabaritul liniei I, iar acoperișul de metal al clădirii a fost aruncat pe firul de contact aferent firului I. La ora 21:02 s-a asigurat gabaritul pe firul I și s-a repus sub tensiune linia de contact. La ora 23:52 s-a asigurat gabaritul pe firul II și s-a repus sub tensiune linia de contact. Trenuri întârziate: Tren 1367+163 min.; 4106+20 min.; 4306+361 min.

sus(12)jos(31)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns