hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj kimbo pizza gherla livrare la domiciliu telefon centru gama gherla dej locuri de munca angajare vanzator fotograf gherla dej cluj craciun

dej coada apa

„Dorel” și-a facut echipă și a lăsat 40.000 de oameni fără apă la Dej – magazinele s-au golit, oamenii fac cozi la izvoare

Când un „Dorel” intră în acțiune, pagubele sunt serioase, dar nu catastrofale. Ce te faci însă când se pune pe lucru o echipă întreagă de „Dorei”?

La robinetele din Dej nu mai curge apă începând de miercuri dimineață, iar situația este tot mai gravă, pe oră ce trece: au rămas fără apă spitale, școli, instituțiile publice și mai ales, câteva zeci de mii de locuitori.

Problemele au apărut după ce au început lucrări de cuplare a unor conducte la rețeaua existența, în zona Bunești-Nima. Se pare că angajații de firma executantă nu au făcut lucrarea ca la carte, iar rezultatul este crunt.

Au rămas fără apă potabilă de peste 24 de ore cartierele din municipiu aflate mai la înălțime – Mulatău, Ocna Dej, Dealul Florilor, străzile Mihai Viteazu, Valea Codorului, Valea Jichișului, Crângului, iar în zonele joase și în localitățile Cudrioara, Cășei, Câțcău, Vad, apa curge pe alocuri, dar cu presiune foarte scăzută.

Dupa 24 de ore, asaltată de nemulțumirea în creștere, primăria Dej a ieșit în public cu explicații: „Situația se datorează unor lucrări efectuate de Compania de Apă Someș S.A pentru cuplarea localității Nima la conducta magistrală, lucrări făcute necorespunzător și fără responsabilitate, de către firma Boccardo, care a executat lucrarea, iar alimentarea cu apă a întregului oraș a fost oprită.”

Instituția mai spune într-un comunicat de presă că sunt afectate de lipsa de apă curentă 40.000 de persoane din Dej și localități invecinate.

Penuria a produs o mișcare în masă a oamenilor spre magazine, iar rafturile cu apă îmbuteliată s-au golit rapid. A urmat formarea de cozi infernale la izvoarele din apropiere. Cu nervii întinși la maximum, oamenii s-au certat între ei, iar cei cu prea multe bidoane au fost apostrofați gălăgios.

In cursul dimineții de joi, cisternele cu apă ale pompierilor au distribuit lichidul prețios la școli și grădinițe din Dej, la unități și instituții publice.

Deși s-a anunțat inițial că alimentarea cu apă ar putea reveni la normal până joi dimineață, minunea nu s-a produs, deși s-a lucrat toată noaptea la remediere.

Joi la ora 17 înca situația nu era rezolvată la Dej.

O situație asemănătoare s-a petrecut la Gherla în decembrie 2010. Atunci orașul a rămas fără apă, din cauza unor lucrări, timp de 3 zile.

ACTUALIZARE

Alimentarea cu apă a fost reluată la Dej în cursul serii de joi.

foto: Alex, Facebook

Interpreta Lorenna, originară din Gherla, are o melodie care se potrivește perfect momentului: o dedicație pentru Dorel!

Dacă nu pușcă, crapă! La Dej s-a luat iar apa, conducta buclucașă a cedat din nou – VIDEO de pe teren

sus(1)jos(6)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns