hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj kimbo pizza gherla livrare la domiciliu telefon fotograf gherla dej cluj craciun

protest miting

Miting de protest la Cluj – sindicaliștii BNS ies în stradă, nemulțumiți de măsurile guvernului

In jur de 1000 de oameni urmează să ia parte la un miting de protest în Piața Unirii din Cluj-Napoca față de ultimele măsuri luate de guvernanți.

La protestul organizat de Blocul Național Sindical – Filiala Cluj, anunțat pentru ziua de miercuri, 15 noiembrie 2017, începând cu ora 16,  vor participa membri ai sindicatelor din Poliție, Sindicatul „Unirea” al D.G.A.S.P.C. Cluj, C.F.R., A.P.I.A., Penitenciare, Ambulanța, Poșta, Electrica, Hidroserv.

Sindicaliștii îndeamnă societatea civilă să se alăture protestului de la Cluj, „alături de toți oamenii și angajații nemulțumiți de modul în care guvernanții fac experimente sociale pe tomâni, de modul cum calcă în picioare legile justiției”.

Blocul Național Sindical continuă seria manifestărilor de protest pe care le organizează în toată țara, ca răspuns la decizia Guvernului PSD-ALDE de a trece cea mai mare parte a contribuțiilor de la angajator la angajat.

Miercuri, 15 noiembrie, de la ora 16.00, în fața Prefecturii Cluj – Napoca/sau Piața Unirii din Cluj , membri ai BNS din judetul Cluj și alte județe limitrofe vor protesta față de „revoluția fiscală” a Guvernului condus de Mihai Tudose.

Deși BNS, prin reprezentanți săi, a adus în repetate rânduri argumente serioase care invalidau așa-zisa revoluție fiscală, Guvernul României a decis că atât punctele de vedere ale sindicatelor cât și cele ale patronatelor și socieții civile sunt secundare și fără relevanța cuvenită în interiorul actualului dialog social.

Este adevărat, majoritatea parlamentară existentă astăzi este suficient de solidă pentru a putea trece orice fel de Ordonanță de Urgență, cu putere de lege, indiferent care ar fi poziția beneficiarilor acestor decizii. La fel de adevărat este, însă, că această majoritate parlamentară este, de facto, validată electoral de doar 18% din populația cu drept de vot a României, un procentaj care nu cauționează decizii unilaterale de genul recentei Ordonanțe de Urgență.

Având în vedere noile coordonate ale dezbaterii publice posterioare adoptării acestei decizii, ne vedem obligați să atragem atenția că, folosind cu măiestrie trucuri de comunicare, similare cu cele din campania anului 2016, alianța PSD-ALDE vrea să acopere, cu infinit cinism, tema principală a acestui an: FRAUDA ELECTORALĂ!

Constatăm cu stupoare că tema acestor zile este reprezentată de răspunsul la întrebarea „scad sau nu salariile nete ale angajaților?”. Sindicaliștii BNS nu uită, indiferent ce vor face guvernații, că au câștigat alegerile promițând creșteri substanțiale de salarii, nu simulări asumate de actualul ministru de finanțe în care salariul net crește cu doar 2 lei. Acesta este doar un prim motiv pentru care, ardelene, te chemăm și pe tine alături de noi! Este important să ni te alături, deoarece:

– Guvernul va contabiliza câte o nouă victorie în fața fiecărui român, afectat de această Ordonanță de Urgență, care nu-și va exprima dezacordul sincer și legal, în stradă, alături de ceilalți.

– Guvernul și-a permis să facă acest lucru, deși nimeni, absolut nimeni, nu i-au susținut în demersul lor, pentru că ei mizează și de această dată că vei sta acasă, gândindu-te că oricum nu mai este nimic de făcut.

– Dragnea și Tudose au aroganța să numească, ori de câte ori au ocazia, cele 18% din sufragiile de anul trecut drept o „majoritate” care le oferă puteri depline.

– Alianța PSD-ALDE nu-și asumă nici astăzi FRAUDA ELECTORALĂ de proporții care i-a garantat accederea la putere.

– Nu trebuie să-ți pierzi stima de sine, demnitatea și speranta că țara aceasta este și a ta; vino alături de noi și spune acestui Guvern, orb și surd, că România nu se afla în arenda lor.

– Guvernul mizează, așa cum a făcut de fiecare dată, ca în următoarele zile, tu, ardelene, să accepți tacit și această „metafizica fiscală” care are doar rolul de a le garanta lor, pentru 2018, bani pentru creșterile artificiale de salarii.

– Clujul este singurul oraș cu adevărat european din România, simbolul unui Ardeal care se aliniază ireversibil la standardele Uniunii Europene. Este un oraș în care oamenii sunt liberi și asumați, un oras în care munca este prețuită la adevărata ei valoare, iar pomenile electorale nu au căutare. Așa cum este Clujul sunt cele mai multe comunități din Ardeal. PSD-ALDE nu a câștigat în Ardeal. Vino alături de noi, să le aducem aminte acest lucru. Împreună!

Vino alături de noi! Dacă nu vrei să o faci pentru tine, fă-o pentru copiii tăi, pentru viitorul lor. Decide TU ce fel de țară vrei să lași copiilor tăi! O Românie a oamenilor liberi, muncitori și onești sau o Românie stăpânită de mediocritate și minciună? O Românie în care competența este prețuită cu adevărat sau una în care obediența și teama sunt singurele coordonate ale unei națiuni marginale Uniunii Europeane?

Alege TU, așa cum crezi că este cel mai bine! Noi am făcut-o deja!

Blocul Național Sindical

Gavril-Ioan Bunea, președinte Blocul Național Sindical Filiala Cluj

foto: arhiva/Agerpres

sus(6)jos(9)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

2 comentarii

  1. ... şi toate astea ni se'ntâmplă... pentrucă n- AM ALES BINE !!!...

    sus(9)sus(15)
  2. Interesant, acelasi BNS nu a scos oamenii in strada cand guvernul Boc a taiat 25% din salarii si a inchis scoli si spitale. Au ales sa scoata oamenii in strada acum cand se maresc salariile si pensile. Nu ma mira nimic, doar guvernatorul BNR si liderul BNS sunt in aceasi functie de 27 ani.

    sus(16)sus(9)

Lasă un răspuns