hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej gama optic angajare consultant vanzari

gherla centura ocolitoare varianta bunesti cluj trafic auto biserica

Ministerul Transporturilor recunoaşte: centura de la Gherla cedează în două locuri. Din 2015 se caută o soluţie. Altă întrebare?

O interpelare făcută în parlament în legătură cu problemele de la şoseaua de centură a municipiului Gherla, care cedează chiar de la inaugurare, a primit un răspuns de la Ministerul Transporturilor.

Solicitarea făcută de deputatul Cornel Itu a primit un răspuns relativ scurt, care detaliază măsurile luate pentru rezolvarea problemelor de pe varianta ocolitoare.

În răspunsul ministerului se arată de fapt se produce o scufundare a şoselei în altă porţiune decât cea reparată după inaugurare. Insă ministerul admite că este vorba de o cedare care se produce de câteva luni, când de fapt ea era vizibilă din 2012! In plus, imaginile din satelit arată cum în fiecare an s-au turnat straturi de asfalt pe mai multe porţiuni pentru a nivela şoseaua în locurile unde ceda.

Răspunsul Ministerului Transporturilor, în 2017

Cedarea corpului Variantei de Ocolire a municipiului Gherla survenită la sfârşitul anului 2016 şi începutul anului 2017 nu este pe acelaşi tronson cu cel remediat de constructori în anul 2009, acea cedare fiind consolidată prin ziduri de sprijin şi dren transversal pentru evacuarea apei freatice de către constructorii de la vremea respectivă.

Cedarea nou apărută a fost expertizată, iar în prezent proiectul tehnic pentru consolidarea corpului drumului este în curs de realizare, urmând în acest an fie realizate lucrările de execuţie.

Referitor la soluţiile de reasfaltare, precizăm potrivit informaţiilor oferite de C.N.A.I.R. SA, aceste lucrări au fost realizate pentru punerea în siguranţă a participanţilor la trafic, până la finalizarea lucrărilor de expertizare, proiectare şi licitare a lucrărilor de execuţie.

Lucrările prevăzute în noul proiect sunt de tipul consolidării drumului cu zid de sprijin fundat pe coloane de adâncime, care se încadreze în terenul bun de afundare, precum şi de realizare a unui dren de adâncime care capteze apele freatice din corpul versantului.

Cu stimă,

ministru

Alexandru-Răzvan Cuc

sus(3)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

locuri de munca gherla dej cluj pufarom

Lasă un răspuns