taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla spalatorie auto gherla casa antik
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar dej cluj

Membrii Asociaţiei Artizanilor din Gherla în expoziţie la Centrul Turistic

Centrului Naţional de Promovare şi Informare Turistică Gherla găzduieşte începând de luni o noua expoziţe, într-un şir de manifestări de artă cum multe oraşe mari nu au, iar asta nu poate decât să bucure.

A fost rândul celor cinci membre ale Asociaţiei Artizanilor din Gherla să iasă în faţa publicului cu obiecte de artizanat.

Filep Erzsébet este cunoscută şi apreciată chiar şi peste hotare, prin participări la târguri şi expoziţii internaţionale de meşteşuguri populare în Anglia şi Ungaria, iar în perioada următoare va onora noi invitaţii în Turcia şi Chile.

galerie foto gherlaCelelalte artiste sunt Molnár Anna, Barta Katalin, Felszeghi Melinda şi Egri Hajnal, ultima prezentându-se cu lucrări de ceramică de mare valoare.

Pe lângă ceramică şi artizanat, în cele două săli din centrul oraşului mai pot fi admirate lucrări de artă populară, ţesuturi şi ştergare aparţinând lui Filep Erzsebet, brăţări şi lavandă realizate de tânăra artistă Felszeghi Melinda.

La vernisajul de luni al expoziţiei, oaspeţii au fost aşteptaţi  de managerul centrului, Monica Pătac,  care a mulţumit autorilor pentru contribuţia adusă la promovarea valorilor artei populare.  Fiecare artist a primit câte o diplomă de merit. Apoi, pe rând, artistele şi-au exprimat gândurile şi impresiile.

Expoziţia de la Centrul Turistic face parte din programul manifestărilor culturale din cadrul celei de a XXII-a ediţii a Festivalului internaţional de folclor, organizat de Fundaţia Culturală “Téka”. Obiectele expuse pot fi vizitate până la pe 27 mai 2017, zilnic între orele 9-15.

Szekely Csaba

sus(10)jos(2)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?