hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

masaj salon gherla farcas simona dej clujochelari vedere gherla gama optic dej cluj

locuri de munca vanzator inghetata alpin gherla dej cluj

virgil pop gherla muzeu

Lecţia de arhitectură despre oraşul baroc Gherla, cu Virgil Pop – VIDEO

Gherlenii sunt interesaţi de trecutul istoric, dar si de viitorul oraşului. In sala francofonă a Muzeului de Istorie a Municipiului Gherla, în organizarea Rotary Club din localitate, a avut loc joi după-amiază un reuşit dialog despre arhitectură, stil şi istorie cu invitatul Virgil Pop, profesor universitar la Cluj-Napoca, aflat pentru a doua oară în ultimii patru ani la Gherla.

Manifestarea „Armenopolis, patrimoniu construit” a suscitat un interes ridicat, mulţi oaspeţi asistând pe picioare la întâlnirea cu specialistul clujean.

virgil pop gherla muzeu

Cei prezenţi au fost salutaţi de preşedintele în exerciţiu al Clubului Rotary Gherla, Vasile Petean, după care moderatorul dialogului, Mihai Meşter – directorul Muzeului de Istorie a Municipiului Gherla, Meşter l-a prezentat pe scurt pe domnul Prof.Univ.Dr.Virgil Pop.

La întâlnire au luat parte primarul Ioan Neselean, şeful Serviciului Urbanism a Primăriei Vasile Morar, consilieri locali, invitaţi.

Oaspetele întâlnirii, Virgil Pop a susţinut o adevărată lecţie de istorie şi arhitectură, prezentând prin ochiul specialistului şi al omului avizat valorile arhitectonice ale vechiului Armenopolis, un oraş baroc renumit atât prin sistematizare, cât şi prin construcţiile sale, prezentarea fiind completată cu imagini şi schiţe. Arhitectul clujean a rememorat şi împrejurările în care a ajuns să se îndrăgostească de oraşul baroc Gherla.

Au fost prezentate câteva din proiectele de modernizare a pietei centrale a orasului, realizate de studenţii Facultăţii de Arhitectură, urmate de un dialog între arhitect şi cei prezenţi în sală.

Evenimentul de la Muzeul de Istorie a fost cea de a 99-a acţiune culturală organizată de Rotary Club Gherla. Zilele următoare urmează întâlnirea cu numărul 100, dedicată marelui şi cunoscutului scriitor, dramaturg şi jurnalist clujean Cornel Udrea, cel mai apreciat autor de proză umoristică din ţara noastră. O nouă ocazie de a savura umorul de excepţie al omului de radio din Cluj-Napoca, o prezenţă obişnuită în viaţa artistică şi literară a Gherlii.

Szekely Csaba

video, in continuare

sus(9)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns