mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj locuri de munca gherla ortho medimar incaltaminte loc spatiu joaca copii gherla conte pret

Întâlnire corală la Unguraş cu participare din Gherla – FOTO

La sfârşitul săptămânii trecute am avut parte de un frumos concert de muzică corală şi nu oriunde, ci în comuna Unguraş din împrejurimie municipiului Dej, acolo unde în fiecare an, de două ori, îşi dau întâlnire corurile mixte ale bisericilor adventiste din cadrul Conferinţei Transilvania Nord.

Concertul face parte din şirul de manifestări artistice de prim rang în viaţa spirituală şi culturală a bisericii adventiste.

Spectatorii au avut parte sâmbătă de un concert de înaltă ţinută artistică, onorat de nu mai puţin de opt formaţii corale. Au fost prezenţi creştinii bisericilor adventiste din localităţile Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Gherla, Nuşeni – judeţul Bistriţa Năsăud, Sânmărghita, Chesău, Unguraş, iar ca nivelul artistic să fie la cote şi mai înalte,  a fost invitat şi corul mixt „Agnus Dei” condus de prof. Kovács Hajnal, o prezenţă obişnuită şi consecventă la toate întâlnirile muzicale organizate de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din zona noastră. De fiecare dată rămânem cu impresii dintre cele mai bune ascultînd piesele interpretate de cei 35 de membri ai corului, majoritatea fiind din oraşul Gherla, dar printre ei găsim şi tineri din Dej sau din comunele vecine. Si la ediţia din acest an a întâlnirii ei au fost în prim plan, interpretând două piese de muzică creştină. A acompaniat la pian Csorba Erika, iar la flaut a cântat eleva Colegiului de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, Kovács Adrienn, originară din Gherla. Având la conducerea formaţiei un dirijor foarte bine pregătit şi cu vastă exprienţă în domeniu – ne referim aici la profesoara de muzică Kovács Hajnal din Gherla – corul „Agnus Dei” şi-a câştigat un binemeritat loc de frunte în viaţa corală a Clujului.

galerie foto: imagini de la eveniment

galerie foto gherlaÎnfiinţat acum 13 ani, corul încântă de fiecare dată cu splendidele piese de muzică creştină aflate în repertoriu, aşa cum s-a întâmplat la Unguraş, unde creştinii au gustat din plin farmecul evoluţiei acestui grup vocal.

Municipiul Gherla a mai fost reprezentat şi de corul tinerilor dirijat de prof. Petrovics Tünde.

Ultima piesă muzicală „Haideţi să-l lăudăm pe Domnul” interpretat de membrii corurilor reunite, cu 250 de voci, a fost dirijată de dirijorul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, Horváth József.

Trebuie mentionate şi recitările de poezie, susţinute de Kovács Árpád, Kovács Tünde, ambii din Gherla, şi Zakariás Imola.

Evenimentul a constituit o adevărată sărbătoare a muzicii corale creştine, unde din nou formaţiile din Gherla au fost la înălţimea aşteptărilor.

Szekely Csaba

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon taxi gherla telefon

Lasă un răspuns