Si-au transformat casa in camin pentru varstnici

PDF Imprimare Email
Marti, 07 Decembrie 2010 09:58
Accesari : 3355
gherla lador camin batrani azil Doi soţi s-au mutat în chirie, iar casa pe care au construit-o acum 15 ani au transformat-o în centru de îngrijire pentru vârstnici. Gavril (53 de ani) şi Carmen Lador (49 de ani) le oferă propria locuinţă din Gherla celor care suferă de maladia Alzheimer. Pe lângă binele pe care îl fac, soţii vor câştiga şi bani.

Bolnavii de Alzheimer din Cluj dar şi din restul ţării au acum un loc în care să se simtă ca acasă pentru restul vieţii, fără a mai fi o povară pentru restul familiei. Doi soţi din muncipiul Gherla, aflat la 45 de kilometri de Cluj-Napoca, au investit în dotarea centrului circa zece mii de euro, transformând o casă cu etaj şi o curte într-un cămin privat pentru îngrijirea vârstnicilorAu locuit aici 15 ani, împreună cu cei cinci copii ai lor. Cu timpul, tinerii şi-au continuat viaţa în alte oraşe mai mari, iar Gavril şi Carmen Lador au rămas doar cu cel mai mic dintre copii în casa cu etaj.

S-au gândit să investească nişte bani, pe care îi vor recupera cu timpul, odată ce vor avea primii pacienţi cazaţi în noul centru. „Am făcut un sacrificiu, vă daţi seama, la casa aceasta eu am pus piatra de temelie, dar cu această ocazie nu doar vom ajuta persoanele care nu au unde să stea ci vom reuşi să trecem şi peste vremurile grele", povesteşte Gavril Lador, de profesie inginer zootehnist...

Citeste articolul integral in Adevarul

 

Ultima actualizare Marti, 07 Decembrie 2010 09:59
 

Doar utilizatorii inregistrati pot posta comentarii. Pentru a creea un cont de utilizator, accesati meniul "Autentificare". Sunt publicate comentariile care respecta "Termenii si conditiile de utilizare". Raspunderea pentru comentarii revine autorilor lor.

Te afli pe versiunea inactiva a site-ului Gherla INFO. Acceseaza noua versiune - click pe logogherla info

Toate drepturile rezervate © 2008-2014 GHERLA INFO.RO