hayak cafenea pub club gherla dej cluj fastfood orar program taxi gherla star sova telefon dej cluj

feroterm gherla dej cluj magazin feronerie materiale constructie verificare centrale termice asociatia pro vita bucuresti

locuri de munca gherla mariflor vanzatoare salariu dej clujlocuri de munca gherla angajare umerase fabrica inginer maistru electrician mecanic

locuri de munca gherla dej cluj bucatar restaurant bar salariu telefon mariflorlocuri de munca gherla salon cosmetica frizer manichiura salariu telefon dej cluj

locuri de munca gherla dej cluj sova cafenea salariu ospatar telefonlocuri de munca gherla dej cluj municotir constructii drumuri salariu reif infra

simulare bac

Incepe simularea la examenele naţionale pentru elevii din clasele a VIII-a, a XI-a si a XII-a. Calendarul probelor

Simularea probelor scrise ale examenelor naționale din anul școlar 2016-2017 începe luni, 13 martie 2017. La exminare participă elevi din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a.

Simularea evaluării  naţionale are loc între 13-17 martie 2017. Ministerul Educaţiei Naţionale spune că obiectivele acestei examinări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.

Calendarul simulării

  • 13 martie 2017 – Proba scrisă de Limba și literatura română (clasa a VIII-a) și proba E)a – Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)
  • 14 martie 2017 – Proba scrisă de Limba și literatura maternă (clasa a VIII-a) și proba E)b) – Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)
  • 16 martie 2017 – Probă scrisă matematică (clasa a VIII-a) și proba E)c) – proba obligatorie a profilului – Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)
  • 17 martie 2017 – Proba E)d) – proba la alegere a profilului și specializării – Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII–a)

Rezultatele vor fi anunţate pe 31 martie, iar notele obţinute nu se trec în catalog.

În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog.

În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare județene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

In 2016, doar 38% dintre elevii de clasele a XII-a au obtinut note de trecere la simulare, la nivel national, in timp ce in judetul Cluj rata a fost de 33%.  La clasa a XI-a, procentul a fost si mai mic pe ţară, de 26%, in timp ce la Cluj au luat note de trecere 47% dintre elevi.

sus(3)jos(0)
loading...

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelynisip balast vanzare gherla dej cluj telefon mondial

laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefonapartament vanzare bloc gherla dej cluj telefon

locuri de munca gherla iclod fundatura angajare ferma salariu

Lasă un răspuns