hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej gama optic angajare consultant vanzari constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj pizzerie gherla strand kimbo livrare la domiciliu restaurant bar grill telefon scoala soferi auto permis promo gherla dej cluj

negru

Ilustrație din parcul din Gherla. E în beznă de câteva săptămâni – primăria zice că poate Electrica e de vină, Electrica zice că poate primăria

De vreo două săptămâni, parcul mare al oraşului se scufundă în beznă, odată cu lăsatul serii. Deşi este spaţiu public în administrarea municipalităţii, nimeni nu mișcă un deget.

„Este o indolenţă crasă!”, spune un cititor, care de două săptămâni atrage atenţia aproape în fiecare seară că în parc e întuneric. Omul şi-a făcut demult timp un obicei să iasă la plimbarea de seară şi nu i se pare normal ca după ce plăteşte taxe şi impozite, să fie nevoit să orbecăiască prin parc.

„Am crezut că o fi problema de moment, dar au trecut două săptămâni şi nu se întâmplă nimic. In orice moment poate să-ți dea cineva in cap. Cine e responsabil pentru asta?”, se întreabă cititorul.

Singură zona luminată este lacul de lângă Grădina de vara şi câteodată, aleea care şerpuieşte pe lângă canalul morii.

De la compania de electricitate, un angajat spune că au fost ceva lucrări la instalaţia electrică în parc, dar că acestea au fost finalizate şi că nu de la ei e problema. „Poate de la primărie, ei se ocupă de programul de iluminat, ei hotărăsc când se aprind şi când se sting luminile”.

La primărie, surpriză mare, nimeni nu ştie nimic. De parcă trăiesc în alt oraş şi au alte sarcini. Secretara primăriei, foarte amabilă, spune că se interesează la responsabilul instituţiei. Revine în scurt timp cu un telefon, prin care aflăm că nu s-a schimbat programul de iluminat în parc. „Vom lua legătura cu doamna de la Electrica, să vedem dacă ştiu ei ceva”. Asta se întâmpla luni, 21 august.

Probabil lumea e prin concedii încă. Marţi seară parcul e tot în beznă.

Cei mai fericiţi par să fie adolescenţii, adunaţi în grupuri pe lângă băncile de pe aleile parcului. Deși e trecut de miezul nopții, întunericul nu-i deranjează deloc, ba chiar îi incită. Sunt gălăgioşi şi fericiţi să-şi lumineze chipurile cu telefoanele mobile. Ca într-un film de groază, condimentat cu coji de seminţe. Aruncate, evident, pe jos. „Coşurile de gunoi sunt pline!”, răspund ei, dacă îi întreabă cineva.

facebook bezna parc gherla

Pe grupul de pe Facebook „Domnule primar – Gherla ” a fost postat un mesaj pe acest subiect încă de pe pe 13 august. Primarul Ioan Neselean s-a retras de ceva vreme de pe grup și a explicat, probabil prin mânuța vreunei consiliere începătoare în treburile administrației publice, că primăria nu va răspunde oamenilor de pe Facebook, ci doar pe „platforma aprobată la nivel național”.

neselean domnule primar

Domnul primar, sau cine scrie cu atâta patos pe pagina domniei sale chestii numai și numai de bine, de parcă orașul ăsta e paradisul pe pământ, nu sunt probleme, curge doar lapte și miere, nu a remarcat că nu a cerut nimeni răspunsuri. Grupul „Domnule primar” de pe Facebook este pentru sesizări, nu pentru întrebări. Se poate înțelege asta foarte ușor din descriere.

Replica cu „platforma aprobată la nivel național” – și aici se face referire la site-ul domnuleprimar.ro, e de tot râsul. Nu există nicio lege în România care să menționeze acest site, care este în totalitate privat și aparține unui SRL apropiat de o figură politică celebră, de pe la Cluj.

Să primești gratuit și în cel mai scurt timp sesizări cu problemele orasului pe care îl conduci și tu să refuzi să fii parte, pe motiv că „nu e platformă aprobată la nivel national”, asta e ceva cu totul nou. Ba mai mult,  mai aflăm de pe pagina de Facebook a primarului că a fost introdus pe grupul de pe Facebook cu forța. Domnule primar, pe Facebook, când ești adaugat pe un grup nou, ai opțiunea să accepți sau să refuzi.

În urmă cu câţiva ani, un tânăr din Gherla a fost mutilat în parcul mare de câţiva tineri. Au profitat de întuneric, l-au lovit cu pumnii şi cu picioarele minute în şir, până l-au lăsat pe jumatate mort, înecat în sânge, pe o alee. Trebuie să se întâmple din nou o nenorocire? Trebuie cineva dat în judecată?

sus(15)jos(14)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

1 comentariu

  1. Nesimtirea primarului si a celor din jurul lui a ajuns la cote alarmante. Dupa cum e mentionat si in articol, ei cred ca traim doar in " miere si lapte " si raspund doar sesizarilor facute de apropiatii lor de partid. Doar daca esti membru PeSeDe iti repara strada, doar daca esti membru PeSeDe iti schimba becul din fata blocului si doar daca esti de-a lor te angajezi la stat.

    sus(45)sus(16)

Lasă un răspuns