hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

masaj salon gherla farcas simona dej clujochelari vedere gherla gama optic dej cluj

locuri de munca vanzator inghetata alpin gherla dej cluj

fujikura dej greva

Fujikura Dej amendată cu 1 miliard de lei vechi – inspectorii ITM au găsit aproape 300 de străini care lucrau ilegal

Inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, împreună cu lucrători ai Serviciului pentru Imigrări al judeţului Cluj, au efectuat un control la SC Fujikura Automotive Romania SRL, având ca obiect principal verificarea respectării de către angajator a dispoziţiilor legale referitoare la încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Inspectorii de muncă au găsit în urma unui control efectuat în data de 30 mai 2017, la unitatea de producţie din Dej a firmei, un număr de 259 de cetăţeni străini, dintre care 162 marocani, 48 mexicani, 49 paraguayeni, fără avize de detaşare. Persoanele proveneau de la societăţi comerciale ale grupului din Maroc, Paraguay şi Mexic.

Conform legii, prezenţa acestor lucrători străini pe teritoriul României, care au făcut obiectul unui transfer în cadrul Grupului Fujikura, era posibilă exclusiv în baza unor avize de detaşare.

Reprezentanţii angajatorului au declarat că acesti cetăţeni străini au desfăşurat, în principal, activităţi de instruire a personalului român (training) în domeniul de activitate al angajatorului român, respectiv fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule (cablaje auto).

În fapt, la data controlului, inspectorii de muncă au constatat faptul că cetăţenii străini desfăşurau activităţi normale de producţie, fiind incluşi în fluxurile de producţie cablaje auto.

Numărul total al persoanelor  fără avize de detaşare primite în unităţile de producţie din Dej ale Fujikura, aferent perioadei februarie – iunie 2017, a fost de 291 cetăţeni. Dintre acestia, 184 erau marocani, 57 mexicani si 50 paraguayeni.

Fujikura a fost sancţionată de inspectorii ITM cu amendă contravenţională de 100.000 lei, maximul permis de lege.

foto: arhiva

sus(39)jos(2)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns