taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant
scoala nr 1 gherla profesor invatator

Foştii şi actualii dascăli de la Scoala Nr. 1 s-au întâlnit la Ziua Seniorului. Serbarea Şcolii

Sala profesorala de la Şcoala Gimnaziala nr.1 a fost mai aglomerata joi decat de obicei. Lângă cadrele didactice actuale au fost prezenti foşti dascăli ai şcolii, majoritatea la vârsta senectuţii, invitati de directoarea Liliana Pop, care a avut o iniţiativă excelentă, aceea de de a organiza în premieră „Ziua Seniorului”.

Intalnirea a fost prilej de rememorat cele mai importante momente ale istoriei acestei şcoli, de la infiintarea din 1963 si pînă în zilele noastre.

După salutul de bun venit al directoarei Liliana Pop, cuvinte calde, pline de dragoste şi admiraţie faţă de precedesori, a fost proiectat montajul „Excelenţa Sa, Dascălul”, un omagiu învăţătorului şi profesorului.

A luat cuvantul primul director al scolii, prof. Ioan Farcaş, care a impartasit celor prezenti din experienta sa, vorbind despre scoala, conducere, elevi si profesori din vremurile trecute.

scoala1profesori70

fotografie din arhiva personala prof. Radu Orza – 1970

La invitaţia gazdelor, toţi cei 11 fosti profesori si invatatori au depănat amintirile legate de activitatea lor didactică. Au urmat actualii învăţători şi profesori, care au vorbit despre procesul de învăţământ din zilele noastre. A fost un adevărat schimb de experienţă între ce a fost şi ce este in prezent.

„Ziua Seniorului” a fost o idee apreciata iar ambele „tabere” au avut multe de impartasit. Clipe de nostalgie, dar şi realităţi actuale, cu satisafacţia muncii bine realizată. Asa cum a exprimat directoarea Pop, „este important să căutăm repere şi să învăţăm unul de la altul”.

Sărbătoarea e a continuat după amiaza la Casa Municipală de Cultură, a avut loc un spectacol susţinut de elevii scolii. Publicul a avut parte de muzică populară, muzică folk, dans modern, dans popular, dans de societate, teatru, momente umoristice, majorete, şi, nu în ultimul rînd, de o remarcabilă interpretare în limba franceză a elevilor clasei a V-a a scenetei „D-l Goe” de I.L. Caragiale, intrucat la Şcoala Gimnazială Nr. 1 funcţionează cu mult succes o trupă de teatru condusă de prof. Georgeta Seica.

Szekely Csaba

galerie foto: imagini de la intalnirea dascalilor

galerie foto gherla

sus(19)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns