hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

ochelari vedere gherla gama optic dej clujapartament vanzare gherla dej cluj

conte restaurant gherla angajare ospatar livrare la domiciliu

pian

Festivalul muzical pentru copii „Inimi la unison” la Unguraş

16 copii talentaţi, dintre care patru gherleni, au participat la sfârşitul săptămânii la faza zonală a primei ediţii a Festivalului muzical al copiilor „Inimi la unison”, organizat de Departamentul Tineret al Conferinţei Transilvania de Nord a Bisericii Adventiste, la lăcaşul de cult din comuna Unguraş, tradiţionalul loc al reuniunilor muzicale desfăşurate în zonă.

Ne-a fost dat să vedem sâmbătă o manifestare artistică de excepţie, cu copii bine pregătiţi şi aflaţi în plină afirmare. Mulţi dintre ei deja au participări chiar şi la festivaluri muzicale naţionale.

După mesajul biblic al pastorului Kovács Árpád, eleva de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă” Cluj-Napoca, Kovács Adrienn din Gherla, a încântat la flaut cu o evoluţie superbă, oferindu un recital de mare clasă.

Reprezentanţii judeţelor Cluj şi Bistriţa şi-au etalat cunoştinţele muzicale la două secţiuni: solo vocal şi solo instrumental. Concurenţii au provenit din Gherla, Sic, Chesău, Unguraş, Sânmărghita (judeţul Cluj), Beclean, Nuşeni, Cireşoaia şi Coldău (judeţul Bistriţa Năsăud).

De remarcat seriozitatea şi receptivitatea cu care fiecare participant a evoluat în cadrul fazei zonale al festivalului. Profesorii care i-au îndrumat în vederea confruntării de la Unguraş au depus, la fel, o muncă susţinută şi perseverentă. Nu este uşor să formezi solişti la secţiunea voce, pian sau flaut la o vârstă fragedă şi să interpreteze lucrări ale unor compozitori clasici ca şi Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, Edvard Grieg sau George Frideric Handel.

S-au remarcat solişti şi instrumentişti de mare viitor, cum sunt gherlenii Kovács Anabell, David Roland  si Juhos David la pian, Daniel Szilvia la flaut. Profesoara de muzică Kovács Hajnal s-a ocupat cu mult suflet cu aceşti copii minunaţi, dornici de a se perfecţiona în tainele muzicii.

concurs unguras biserica adventista gherla

concurs unguras biserica adventista gherla

foto: Kovacs Arpad

Într-adevăr, am revăzut „Inimi la unison”, inimi care au bătut pe acelaşi ritm şi pe aceeaşi lungime. Cu siguranţă,  dacă s-ar aduna la un loc ar forma un cor sau o orchestră de valoare.

La sfârşitul evenimentului muzical de la Unguraş, toţi participanţii s-au aliniat în mijlocul bisericii şi s-au constituit într-o formaţie camerală, interpetând piesa „ Fii binecuvântat”, alături de sala întreagă. A fost magnific să auzi acele voci tinere, eliberate deja de tracul concursului şi care au dat drumul la cîntec cu un elan de invidiat.

A fost finalul unei manifestări muzicale ce va avea continuitate. Toţi participanţii la festival au fost premiaţi cu diplome de către organizatori şi s-au calificat la faza pe conferinţă, care va avea loc pe 10 iunie 2017 la Cluj-Napoca.

Szekely Csaba

sus(1)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

coafor chirie inchiriat gherla dej cluj spatiu

Lasă un răspuns