hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj

stalp electricitate baita

Fenomen misterios la Băița: stâlpii de electricitate o iau la vale mai ceva ca turnul din Pisa. Nimeni nu s-a gândit la ASTA

De la Băiţa vine o veste care ar putea să îi tulbure profund pe amatorii de mari  mistere: stâlpii de electricitate din sat au început să o ia la vale, pe modelul celebrului Turn din Pisa.

Un cititor care ne-a trimis şi câteva fotografii  jură că le-a făcut din poziţie dreaptă şi nu după vreo petrecere care să-i fi perturbat în vreun fel verticalitatea pe orizontală. În poze se observă CLA-AR cum stâlpii din beton o cotesc încet spre şosea, ca un bebeluș leșinat de somn spre pieptul mamei, după ce și-a păpat lăpticul călduț.

stalp electricitate baitaSe pare că viteza de aplecare a stâlpilor este mică, de câțiva milimetri pe lună. Deocamdată este ușor de calculat ipotenuza, dar dacă o ţin tot aşa, în câteva luni s-ar putea să creadă lumea că s-au montat bariere de cale ferată în sat.

Cetăţeanul mai spune că acest fenomen nemaiîntâlnit a început să se producă la scurt timp după ce s-au terminat lucrările de modernizare a drumului din localitate, făcut se pare pe principiul compensației: noi vă facem drumul, voi vă feriți de stâlpi.

Am anunţat la Electrica. Au venit nişte oameni, s-au uitat la stâlpi şi apoi au plecat. Şi… cam atât!„, mai dezvăluie omul din culisele misterului.

In cazul în care nu se rezolvă nimic și fenomenul avansează, responsabilii ar trebui să se pregătească să exploateze turistic miracolul. E lesne de bănuit că turiștii din întreaga lume vor fi dornici să se imortalizeze lângă „stâlpii somnoroși de la Băița”.

Si pentru ca excursioniștii de ocazie să găseasca rapid așezarea, poate n-ar strica niște plăcuțe noi la intrarea în sat, cu denumirea în multiple limbi străine: „Piccolo Bagno”, „Little Bath”, „Petite bain”, „небольшая ванная комната„, „小浴室” ș.a.m.d.

stalp electricitate baita

In același timp, ne gândim cu groază la ce s-ar fi întâmplat dacă figura cu stâlpii se petrecea la Gherla. La toate intrările în oraș ar fi apărut pancarte cu „Nu intrați, cad stâlpi!”, iar prin centru și pe anumite pagini de propagandă de pe Facebook ar fi plin de îndemnuri mobilizatoare la acțiuni de voluntariat, „Haideți să curățăm tot orașul de stâlpi!”, cu finalizare în fotografie de grup, asta în cazul în care nu plouă.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Stâlpii sunt reali și se înclină. La casele cu numărul 124-125.
sus(14)jos(8)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns