hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj locuri de munca angajare ferma vaci muls fundatura iclod gherla dej cluj

pictura monica dana moldovan gherla

Expoziție de pictură Monica Dana Moldovan la Centrul Turistic

La Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Gherla a avut loc vineri seara un nou vernisaj.

La Gherla sunt oameni pasionaţi de artă, iar asta s-a văzut şi la prezentarea expoziţiei „Portrete”, aparţinând artistei Monica Dana Moldovan din localitate.

Cuvântul de salut a fost adresat de managerul centrului, Monica Pătac, care a subliniat că la sunt mulţi artişti plastici, care au parte de o promovare pe măsură.

Profesorul Martin Lengyel, decanul de vârstă al pictorilor din oraș, a vorbit pe larg despre arta şi tehnica autoarei, scoţând în evidenţă luminozitatea specifică icoanelor prezentate şi încercarea artistei de a aduce sacrul în cotidian.  Domnia sa a mai subliniat eforturile artistei de a picta icoană laică, dar cu sensibilă inspirație din şcoală de pictură de la Nicula şi Hăşdate.

pictura monica dana moldovan gherla

A fost apreciată hărnicia pictoriţei gherlene, deosebit de activă. Doar în cursul anului 2017 a fost prezentă cu trei expoziţii, dintre care două personale și una colectivă.

S-a adresat publicului şi autoarea lucrărilor expuse. Monica Dana Moldovan a transmis că încearcă să creeze icoană laică şi să se delimiteze de cea religioasă, un aspect care se observă în toate lucrările prezentate. Ca un lucru interesant, a mărturisit că pe sticlă trebuie început cu sfârşitul şi chiar a explicat pe scurt secretul. Artista a descris lucrările personale şi a explicat pe viu tehnica aplicată, ca o demonstraţie practică a stilului şi metodelor de lucru.

pictura monica dana moldovan gherla

Monica Dana Moldovan este fostă şi viitoare vicepreşedintă a Asociaţiei Artiştilor Plastici Gherla, dupa spusele profesorului Martin Lengyel, preşedintele asociaţiei.

Expoziţia de la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Gherla poate fi vizitată până pe 27 octombrie 2017, de luni până vineri,  între orele 8-15.

Szekely Csaba

sus(13)jos(3)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns