locuri de munca anut gherla dej cluj escape

fast food km 0 gherla comenzi livrari la domiciliu

festival celtic beclean bistrita 2018

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej gama optic angajare consultant vanzari constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj pizzerie gherla strand kimbo livrare la domiciliu restaurant bar grill telefon scoala soferi auto permis promo gherla dej cluj

florin pop expozitie pictura gherla

Expoziţie de icoane pe sticlă Florin Pop – FOTO

Nici nu se putea oferi gherlenilor un cadou mai frumos în preajma marii sărbători creştineşti de la 15 august, Sfânta Maria Mare, decât o expoziţie de icoane pe sticlă.

Vernisajul a avut loc joi seara, la Centrul Turistic. Celor 40 de lucrări aparţin lui Florin Pop, care s-a prezentat în premieră amatorilor de frumos din oraşul de pe Someş, după o altă expoziţie, avută la Cluj-Napoca.

Autorul s-a format de fapt ca sculptor, dar pe parcurs a îndrăgit arta icoanelor pe sticlă, urmând modelul renumitei şcoli de pictură de la Nicula.

Profesoara Felicia Rus a vorbit despre personalitatea artistului plastic, considerând expoziţia ca o adevărată „oază de linişte”. A apreciat culorile specifice ale lucrărilor prezentate în cadrul expoziţiei, pe care a considerat-o un moment important în viaţa culturală a urbei.

Nu putea lipsi de la vernisaj Martin Lenghel, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici din Gherla, care s-a referit în cuvântul său la rolul tematicii alese, credinţa şi religia.

In toate lucrările iese în evidenţă dragostea dumnezeiască şi starea de căldură. Pictorul pune în prim plan luminile, culorile specifice icoanelor, un motiv specific fiind ochii şi privirea.

La deschidere a intervenit cu aprecieri poetul Nicolae Suciu, pentru care această nouă manifestare artistică produce o mare bucurie, iar „lucrările încântă ochii, lumina icoanelor se răsfrânge asupra noastră, deschizând accesul spre fericirea eternă.”

Pictorul Florin Pop este o fire care nu refuză compania semenilor, dar care preferă tăcerea picturii. O muncă începută acum 15 ani şi care, iată, a ajuns la un nivel de maturitate.

Pe lângă icoane pe sticlă, artistul a mai realizat sculpturi în lemn, dar şi picturi în ulei. Următoarea lui expoziţie va cuprinde şi aceste lucrări.

Managerul Centrului Turistic Gherla, Monica Pătac, a oferit o diplomă de apreciere expozantului.

Expoziţia rămâne deschisă până pe 17 august 2017 şi poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 8-15.

Szekely Csaba

foto: Claudiu Capră

sus(20)jos(2)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns