taxi gherla telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant angajare locuri de munca infirmier camin varstnici rebeca snatioana gherla dej cluj
expozitie gherla animale

Expoziţia crescatorilor de animale la final: festivitate cu premierea campionilor şi tombolă cu copii fericiţi – VIDEO

In jur de 2500 de vizitatori au trecut pragul expozitiei crescatorilor de animale, desfasurata in weekend la sala de sport a liceului „Ana Ipatescu” din Gherla.

A fost un maraton in care cele mai reusite rase de porumbei, pasari si iepuri au fost jurizate, s-au acordat titluri de campioni, vizitatorii au avut ocazia sa vada o mare varietate de animale, iar cei mai norocosi copii au plecat acasa cu premii.

Expozitia a ajuns la a treia editie, in organizarea Asociatiei Armenopolis din Gherla si a reunit zeci de crescatori din Gherla, Mintiu Gherlii, Sacalaia,  Iclod, Jucu, Turda, Dej, Cuzdrioara, Rascruci, Radaia, Cluj-Napoca, Piatra Craiului, Beius, Cosdeni, Finis, Borz, Oradea (Bihor), Piatra Craiului, Galati, Padanesti, Hida, Cheud, Jibou (Salaj), Galati, Tulcea, de la asociatii de profil.

In prima zi a avut loc jurizarea exponatelor, cu arbitri de specialitate, de la Gherla, din Cluj, Maramures, din Harghita si de la Galati, iar sambata seara, in cadrul unei festivitati orgaizate la Pensiunea Ioana, a avut loc premierea cu cupe si diplome a crescatorilor care au castigat titluri de campioni.

PORUMBEI

RASE ROMANESTI

1. Jucator Bimotat Ardelean – Burtic Dorin (95 p)
2. Jucator de Ardeal – Rapas Mihai (95 p)
3. Zburator Gat golas Romanesc – Burtic Dorin, Cornea Mihai (96 p)
4. Zburator Ciung de Ploiesti – Palfi Ianos (96 p)
5. Jucator de Galati – Bichis Rares (95 p), Leas Armando (96 p), Nogyosi Robert (95 p)
6. Zburator de Severin – Veres Nicolae (96 p)
7. Dungat de Arad – Ionescu Ciprian (96 p)
8. Jucator de Botosani – Chira Dumitru (96 p), Beudean Silviu (96 p)
9. Jucator de Timisoara – Moldovan Lucian (96 p)
10. Jucator Roller de Cluj – Moldovan Victor (95 p), Balog Andrei (95 p), Fogarasi Marton (95 p), Salajan Ionut (95 p), Chereches Gheorghe (96 p), Balazs Jozsef (95 p)
11. Voiajor Romanesc de Frumusete – Irimias Laurentiu (96 p)

RASE STRAINE

Pescarus Chinezesc – Tatis Marius (96 p), Demeter Alex (96 p), Dobra Adrian (95 p)
Satinet – Florian Marian (95 p)
Jucator de Szekesfehervar – Mascasan Cosmin (96 p)
Randunica de Saxonia – Ilyes Sandor (96 p)
Jucator de Taganrog – Maier Alin (95 p)
Jucator Siberian – Geber Istvan (96 p)
Voltat – Gal Norbert (95 p)
Voltat Indian – Reti Andrei (96 p)
Capuciner – Beuden Tiberiu (94 p), Corne Ionut (96 p)
Gulerat – Belevari Mihai (96 p)
Voiajor German de Frumusete – Constantin Cosmin (96 p), Vas Radu (96 p)
Voiajor Italian de Frumusete – Baciu Sergiu (96 p)
Dragon – Baciu Sergiu (96 p)
Urias Maghiar – Pop Viorel (95 p)
King – Cheregi Petrisor (96 p), Gadalean Mihai (96 p)
Texan – Cornea Bogdan (96 p)
Monden – Vilt Dan (96 p)
Lux Polonez – Varga Mihai (96 p)
Voiajor tip vechi – Gadalean Mihai (96 p)

PASARI DE CURTE

RASE GRELE

Brahma – Muresan Niculaie (96 p), Sebestean Carol (95 p)
Cochinchina – Rusu Romulus (95 p), Geanta Dorel (94 p)

RASE MIXTE

Plymouth – Nasaudean Teodor (94 p), Fabian Paul (95 p), Geanta Dorel (94 p)
Rhode Island – Nasaudean Teodor (95 p)
New Hampshire – Hodis Emilian (94 p)
Jersey Giant – Sebestean Carol (95 p)
Wiandotte – Mircea Paul (95 p, 96 p), Silaghi Dan (95 p)

RASE USOARE

Italiana – Rusu Romulus (95 p)
Vorwerk – Crisan Ioan (95 p), Clapa Doru (95 p)
Lakenvelder – Clapa Doru (95 p)
Araucana – Nistor Andrei (95 p)
Combatanta Engleza – Fabian Paul (96 p)

RASE PITICI SI ORNAMENTALE

Cochinchina pitic – Boldor Vlad (95 p, 96 p), Florian Marian (94 p), Fabian Paul (96 p)
Japoneza de Matase – Muresan Niculaie (96 p)
Wiandotte Pitic – Silaghi Dan (95 p)
Chabo – Leas Armando (95 p)

IEPURI

Urias German Gri – Geanta Dorel (96 p), Balan Marcel (96 p)
Urias German Alb – Ianc Paulin (96.5 p), Geanta Dorel (96 p)
Urias German Galben – Goron Catalin (95 p)
Urias German Albastru – Cimpian Iosif (96 p)
Berbec German – Goron Catalin (95.5 p), Ian Paulin (95.5 p), Hossu Vicentiu (96 p), Balan Marcel (95.5 p), Beudean Silviu (95.5 p)
Urias de Transilvania – Gadalean Mihai (96 p)
Iepure de Cluj – Ciucas Octavian (95.5 p)
Iepure Secuiesc – Fazakas Alpar (95.5 p)
Rex – Petrean Ioan (97 p)
Vienez – Danciu Dorel (96.5 p x 2)
Californian – Igas Dan (95 p)
Berbec Pitic – Hossu Erik (96.5 p)

Asociatia din Gherla a fost felicitata si premiata, la randul sau, pentru merite deosebite, primit o cupa din partea Federatiei Nationale a Crescatorilor de Pasari, Porumbei si Animale de Blana din Romania.

galerie foto: imagini de la expozitie

galerie foto gherlaExpozitia de la Gherla s-a bucurat din nou de succes, dupa numarul expozantilor, dar si a vizitatorilor care i-au trecut pragul. Asa cum era de asteptat, cei mai fericiti au fost cei mici, care au beneficiat de o atentie speciala din partea organizatorilor. Acestia au distribuit bilete gratuite la o tombola pentru copiii pana la clasa a IV-a de la scolile din Gherla si din localitatile invecinate. Duminica la ora 12 a avut loc tragerea la sorti a castigatorilor, iar cei mai norocosi au plecat acasa cu iepuri, porumbei, porcusori de guineea ori pestisori. De asemenea, tinerii sub 18 ani au avut asigurata intrarea gratuita la expozitie.

La eveniment au fost prezenti si producatori de hrana pentru animale, iar vizitatorii au putut sa cumpere o parte dintre exponate.

Vicentiu Hossu, presedintele Asociatiei Armenopolis Gherla, a mentionat intre reusitele expozitiei prezenta pentru prima data a raselor romanesti de iepuri, recent  omologate si standardizate, prezenta oaspetilor din zona dar si din alte colturi ale tarii, semn al recunoasterii valorii asociatiei. El a tinut sa multumeasca tuturor celor care s-au implicat in realizarea expozitiei, colaboratori, sponsori si parteneri.

Apreciem efortul tuturor celor care ne-au onorat cu prezenţa, avem recunoştintă în special pentru cei care au venit de la sute de kilometri distanţă, cum este cazul asociaţiilor din Bihor, Sălaj, Harghita si Galaţi. Mulţumim asociaţiilor Albatros şi Napoca din ClujNapoca , asociatiei Someş din Dej, Lotus din Oradea precum şi Asociatiei Judeţene Columbofile Galaţi care alături de crescătorii de la Armenopolis Gherla şi-au unit efortul şi priceperea în organizarea acestui minunat eveniment. Mulţumim celor care prin aportul financiar ne-au susţinut in organizarea acestei expoziţii, respective firmelor Plastteh din Cluj-Napoca, Bonida din Gherla, Becker România, Ank Interland, precum şi domnului primar al municipiului Gherla, Ioan Neselean, care au fost alături de noi şi ne-au sprijinit eforturile financiare. Nu in ultimul rând, mulţumim firmelor partenere Abo Mix Satu Mare, Coms Club Remetea, Bistrivet – Bistriţa, Polar Com Gherla, Electrohard Dej, Liceul ,,Ana Ipătescu” Gherla, Gherla Info, Primăria Municipiului Gherla, cei care ne-au ajutat cu hrana exponatelor şi vitaminizarea acestora pe toată durata sejurului, cu transportul logisticii, cu tipărirea formularelor, cu sala în care se desfăşoară evenimentele, informaţiile media etc. În speranţa că toţi acei care au făcut posibilă organizarea acestui eveniment vor fi alături de noi şi la ediţiile viitoare, le mulţumim anticipat. În final, dorim sa adresăm câteva cuvinte vizitatorilor, acelor persoane cu suflet cald şi bun care iubesc necondiţionat animalele şi natura şi pe care i-am aşteptam in număr cat de mare, parinţi, copii, să admire exponatele prezentate in acest an, asigurându-vă că facem tot ce ne stă în putinţă ca expoziţia să fie la cel mai înalt nivel, atât tehnic cât şi artistic.

Colectivul de conducere Asociatiei Crescatorilor de Pasari si Animale de Blana Armenopolis Gherla

video, in continuare

src=”https://www.gherlainfo.ro/totul-pentru-hobby-crescatorii-de-animale-la-expo-armenopolis-2017-inaugurarea-si-povesti-cu-iepuri-porumbei-si-pauni-video/

sus(4)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns