hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj locuri de munca angajare ferma vaci muls fundatura iclod gherla dej cluj

pirotehnist proiectil razboi gherla isu cluj

Explodează sau nu explodează? Un nou proiectil din război găsit la gara Gherla a dat alarma pentru pirotehniști – VIDEO

Urmările războiului se fac în continuare simţite la Gherla, chiar şi după 70 de ani. De câteva săptămâni, muncitorii care lucrează la calea ferată găsesc muniţie neexplodată din al doilea război mondial, proiectile şi cartuşe.

Luni la amiază s-a dat din nou alarma, după ce un nou proiectil s-a ivit printre pietrişul scos de excavatoare de sub șine, la doi paşi de peronul staţiei CFR Gherla.

În scurt timp au sosit pirotehniştii de la Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Aceştia au ridicat proiectilul, de calibru 76 mm, în vederea distrugerii.

Şi de această dată, descoperirea a fost cu noroc: proiectilul nu avea focoasă, dar avea încărcătura explozibilă. Aceasta înseamnă că la un şoc mai puternic s-ar fi putut declanşa o explozie.

Lucrările de la calea ferată au început în urmă cu câteva luni şi au dat startul scoaterii din pământ a mai multor proiectile. Operaţiunile de modernizare sunt estimate să fie terminate în scurt timp şi nu este exclus că până la finalizare, astfel de evenimente să se mai producă.

Pe 10 octombrie 1944, în gara din Gherla se afla un tren german, încărcat cu armament. Acesta a fost bombardat de avioanele româneşti.

video, în continuare

Copil cu bombă în mână! Un bărbat a dat alarma la 112 – VIDEO

 

sus(0)jos(3)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns