hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

elevi liceu maghiar gherla auschwitz

Excursie cu liceul în Polonia. Turiştii din Gherla au ajuns şi la Auschwitz – FOTO

Un grup de 36 de elevi și profesori de la Liceul Teoretic cu Predare în Limba Maghiară din Gherla au participat între 21 – 24 aprilie 2017 la o excursie tematică în Polonia. Deplasarea cu autocarul a fost organizată de profesorii Bándi Győngyi și Riti József Attila, iar turiştii au avut parte de un program foarte diversificat. La fel a fost şi vremea, însorită şi caldă pe alocuri, dar cu frig şi zăpadă prin alte părţi.

În prima zi, elevii și profesorii liceului au vizitat una dintre cele mai importante statiuni de la poalele Munților Tatra, Zakopane. Programul a continuat cu vizita la Cracovia. Vizitatorii au ajuns la casa unde s-a născut Karol Wojtyła, fostul papă Ioan Paul al II-lea, la Biserica Sf. Maria şi la Hala renascentistă a Țesăturilor din centrul istoric. S-a mai vizitat palatul și catedrala Wawel, unde a avut loc o incursiune în istoria Poloniei, istorie care are legături foarte strânse cu cea maghiară.

galerie foto: imagini din excursie – foto Riti József Attila

galerie foto gherlaVizitatorii au pornit apoi către fostul lagăr de concentrare de la Auschwitz, în prezent muzeu. Vizita celor două tabere, Auschwitz I şi II, a fost foarte emoționantă și impresionantă pentru toți.

Ultima zi a excursiei a fost la fel de activă. Dimineața grupul a vizitat muzeul Schindler, fosta fabrică a lui Oskar Schindler, care a salvat 1200 de evrei, angajându-i, iar apoi turiştii au făcut cunoştinţă cu legenda dragonului, simbol al Cracoviei. S-a vizitat şi Universitatea Jagielloński, una dintre cele mai vechi din Europa, Poarta Florian și avanpostul fortificat Barbacana Cracoviei.

Excursia s-a terminat cu vizita la fosta mină de sare Wielicka, una dintre cele mai mari din lume.

Riti József Attila

sus(16)jos(3)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns