taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
excursie targu mures gherla bulgaria

Elevii de la liceul „Ana Ipătescu” şi oaspeţi din Bulgaria în excursie la Târgu Mures, în parteneriatul „Culorile prieteniei” – FOTO

Pe parcursul anului școlar 2016-2017, la Liceul Teoretic ,,Ana Ipătescu” s-a desfășurat parteneriatul educațional internațional ,,Culorile prieteniei”, sub coordonarea prof. pentru învățământul primar Cristurean Daniela.

Grupul țintă al acestui parteneriat sunt elevii ciclului primar de la liceul amintit și colegii lor de aceeași vârstă de la Școala secundară “Tsanko Tserkovski” din oraşul Polski Trambesh, Bulgaria, împreună cu cadrele didactice care predau la aceste școli.

Prin acest proiect s-a dorit pentru copiilor din ciclul primar oportunităţi pentru conştientizarea apartenenţei lor la spaţiul cultural şi istoric în care trăiesc, multiple posibilităţi de comunicare publică şi de relaţionare interpersonală.

galerie foto: imagini din timpul excursiei

galerie foto gherlaObiectivele generale ale proiectului sunt promovarea dialogului intercultural şi mărirea gradului de conştientizare a diversităţii culturale printre copii, fiind una dintre valorile esenţiale ale patrimoniului cultural european, cultivarea bucuriei de a desfăşura activităţi împreună şi de a se cunoaşte cu prietenul din străinătate.

A patra activitate, „Prietenul meu din străinătate” se derulează în luna iunie 2017, urmând ca în cadrul acesteia, copiii să realizeze materiale electronice cu rezultatele proiectului şi să le transmită către partenerii implicaţi.

Profitând de prezența delegației din Bulgaria la manifestările organizate cu ocazia zilelor Municipiului Gherla, au fost invitate trei dintre membrele delegației bulgare – Marinela Ivanova, Emilia Tsoneva, Iva Dimitrova, cadre didactice implicate în proiect, să participe la o excursie la Târgu Mureș, alături de elevii clasei a III-a A cu înv. Cristurean Daniela și a II-a B  cu înv. Mureșan Ana, profesorul de religie şi părinți ai elevilor.

Împreună am vizitat Palatul Culturii, redacția Editurii Edu, Grădina Zoologică, admirând valorile și frumusețile culturale și naturale românești, profitând din plin de fiecare clipă petrecută împreună pentru a consolida o prietenie începută în septembrie 2016 și care, se spră, va dura mulți ani de acum înainte.

Oaspeții au fost foarte plăcut impresionați de locurile și obiectivele vizitate, exprimându-și intenția ca într-un viitor apropiat să revină, împreună cu elevi din Polski Trumbesh , pentru a-și cunoaște ,,prietenul din străinătate”.

Prof. pt. înv. primar,
Cristurean Daniela

sus(1)jos(0)

Lasă un răspuns