hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej gama optic angajare consultant vanzari

sedinta consiliul local gherla

Doi noi Cetățeni de Onoare ai municipiului Gherla – proiectele au fost disputate în consiliul local

Ultima şedinţă de consiliu local desfășurată pe 31 august a fost presărată cu replici în contradictoriu, când pe ordinea de zi au fost introduse în ultimul moment două proiecte noi, legate de acordarea a două titluri de cetăţeni de onoare ai municipiului Gherla.

Este vorba despre preotul Nicolae Bordaşiu, originar din Bihor, care a supravieţuit întemniţării de la Gherla (conform referatului intocmit de municipalitate) în anii ’50, după ce a îndemnat tinerii să meargă la biserică şi de rectorul Universităţii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, academicianul Ioan Aurel Pop, născut la Sântioana.

Un grup de 9 consilieri de la PNL, PMP, PACT şi o parte de la PSD au susţinut introducerea pe ordinea de zi a celor două proiecte de hotărâre. Cu votul majoritar a 13 consilieri s-a votat completarea ordinii de zi. S-au abtinut consilierii locali Boca, Măhălean, Kasza, Torok, Juhos.

Secretarul primăriei a atras atenţia consilierilor că o astfel de măsură nu se justifică potrivit legii, deoarece nu are caracter de urgenţă şi că documentaţia depusă pentru proiectul de hotărâre este incompletă, motiv pentru care nu va aviza ca legală hotărârea.

Nici modalitatea de vot nu a rămas necontestată şi s-a cerut chiar un vot pe modul de votare. În cele din urmă, s-a procedat la vot secret.

Pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare lui Ioan Aurel Pop s-au înregistrat 10 voturi pentru, 7 împotrivă şi o abţinere.

Pentru Nicolae Bordaşiu au fost 11 voturi pentru, 4 împotrivă şi 3 abţineri.

În urma cu doi ani, aceeaşi propunere pentru Nicolae Bordaşiu a fost respinsă în consiliul local. Atunci au fost 7 voturi pentru, 7 împotriva şi 5 voturi nule.

Textul hotărârilor

 1. „Se conferă titlul de “Cetăţean de Onoare al Municipiului Gherla” prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, pentru excepţionala sa carieră ştiinţifică, didactică, publicistică, pentru cultura şi erudiţia să internaţională şi pentru contribuţia sa deosebită la dezvoltarea şi afirmarea pe plan internațional a istoriei poporului român, promovând valorile culturale şi spirituale în societatea românească şi peste hotare.”

2. Se conferă titlul de “Cetăţean de Onoare al Municipiului Gherla” preotului prof. dr. Nicolae Bordaşiu din Bucureşti, fost deţinut politic la Gherla, pentru excepţionala sa ţinută morală şi spirituală, pentru cultură şi erudiţia sa internaţională, spiritul de sacrificiu şi ataşamentul său la valorile spirituale ale poporului român, făcând dovada întregii sale vieţi ca pildă de slujire şi dăruire pentru semeni, promovând valorile culturale şi spirituale în societatea românească”.

sus(54)jos(46)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

locuri de munca gherla dej cluj pufarom

6 comentarii

 1. Pe Laura Andresan mai trebuie s-o faceti cetatean de onoare....si gata. Astia 2, propusi si votati ca cetateni de onoare, nici nu stiu unde-i Gherla.

  sus(40)sus(81)
 2. Eugen ...pentru tine valoarea este domnisoara respectiva insa un oras al culturii si al valorilor ca si Gherla condusa de putine valori merita sa aiba in fata oameni de o asemenea valoare: un academician din partea locului care face cinste tarii noastre in lumea intreaga si un fost detinut politic care am citit ca a indurat vreo 20 ani de prigoana comunista si este o personalitate cunoscuta si iubita de o tara intreaga .. .felicitari initiatorilor si consilierilor care i-au sustinut!

  sus(91)sus(33)
 3. Felicitari domnule Nasalean aveti un punct in plus de la mine ...astazi se incearca o dezromanizare a romanilor si o descrestinare a crestinilor, chiar era mare nevoie de asemenea valori care sa fie puse in lumina pentru tinerele generatii care au nevoie de modele adevarate. Felicitari domnilor consilieri de la PNL , PACT si PSD care faceti inca dovada romanismului in urbea noastra gherleana.
  Secretarul primariei oricum costesta cam tot ce e de necontestat. Acum ca documentatia a fost depusa la timp dar nu a ajuns unde trebuia asta e altceva . Dosarele au fost complete doar ca unii angajati din primarie nu vor sa intelega decat ceea ce vor ...
  P.s: oare cand s-au ridicat blocurile pe strada noastra unde isi are casuta calduta de ce nu a luat atitudine ca doar interesul poarta ?...

  sus(58)sus(11)
 4. Am aflat ca a fost o adevarata lupta intre initiator si secretar care voia doar o razbunare personala mai mult decat orice...daca domnul preot Bagacian are un eveniment de care era legata si decernarea acestor titluri nu se putea sa nu incerce cineva sa ii saboteze evenimentul iar scumpul domn secretar/a, nu se dezminte in a combate pana "si pasarile care zboara"...cand Dumnezeu asterne, degeaba noi muritorii de rand ne zbatem, ca tot CERUL dicteaza

  sus(55)sus(9)
  • Secretarul se pare ca e unul neumblat pe la biserica, deci cu siguranta habar nu are prin ce suferinte a trecut un om care s-a luptat si a suferit pentru credinta ortodoxa si pentru neamul romanesc. Oricum, cand Dumnezeul ne va judeca, o va face nu doar pentru lucrurile rele pe care le-am facut, ci si pentru lucrurile bune pe care le-am putut face dar nu le-am facut.

   sus(36)sus(21)

Lasă un răspuns