hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj kimbo pizza gherla livrare la domiciliu telefon locuri de munca gherla dej cluj sofer distributie mariflor

defilare gherla 1 decembrie

Defilare cu forțe de 1 Decembrie – Ziua României – VIDEO

Batalioane de militari, jandarmerie, trupe de intervenție și pompieri au defilat vineri, de Ziua României, prin centrul orasului.

La orele amiezei a început o ceremonie dedicată zilei de 1 Decembrie și românilor de pretutindeni. După săvârșirea unui Te Deum si discursuri aniversare, batalioanele au defilat pe muzică de fanfară, iar audiența, tineri și vârstnici, copii și părinți, adolescenți, cu steaguri și baloane tricolore, au aplaudat parada.

galerie foto: imagini de la paradă

galerie foto gherlaColoana a fost încheiată de mașini de de la Poliție, Poliția Locală, Penitenciar, Jandarmerie, Ambulanță și Pompieri.

La monumentul eroilor neamului din părculețul central a avut loc apoi o depunere de coroane în memoria celor care și-au dat viață pentru neam și țara.

In cursul serii are loc și un foc de artificii în centrul orașului.

video, în continuare

Memento istoric la Centrul Turistic Gherla

Aşa putem intitula colţul istoric amenajat în cadrul Centrului Turistic Gherla cu ocazia Zilei de 1 Decembrie. Printre manifestările cultural-artistice şi educative organizate în municipiul Gherla în preajma Zilei Naţionale se află şi această miniexpoziţie de documente istorie legate de evenimentele de la 1 Decembrie 1918. Toti aici este prezentat şi un filmuleţ cu inspiraţie istorică.

Printre altele, sunt prezentate publicului vizitator cărţi şi broşuri referitoare la acest important moment istoric din viaţa poporului nostru.

In centrul municipiului Gherla se află clădirea fostei reşedinţe Episcopială Greco-Catolică, de unde a plecat delegaţia Gherlei în frunte cu Ex.Sa Episcop Dr. Iuliu Hossu la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.  Episcopul Iuliu Hossu a fost cel care a citit Proclamaţia Unirii Transilvaniei cu România.

„Rămân alături de credincioşii mei să le Împărtăşesc soarta. Credinţa noastră este viaţa noastră”, spunea Hossu. Ultimele sale cuvinte au fost: „Lupta mea s-a sfârşit, a voastră continuă”.

Szekely Csaba

sus(42)jos(8)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns