taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare xtru locuri de munca cluj tamplarie pvc gherla dej
gherla luminatie 2017

De Luminație, flori și lumânări la mormintele celor dragi, plecați la ceruri – FOTO

O sărbătoare tristă, cu un nume atât de frumos: Luminația. Pe 1 noiembrie, cimitirele din oraș s-au umplut din nou de lumină, iar mormintele au scanteiat în culori vii, printre sute și sute de flori.

De fapt, pelerinajul la cimitir a început pentru mulți încă din weekendul trecut.

A fost un prilej de a spune o rugăciune pentru sufletele plecate la ceruri. Printre lacrimi și dor nestăvilit, de nestins, s-au aprins luminițele și în șoaptă, s-au schimbat vorbe cu bunica ori bunicul, mama, tata, fetița ori băiatul, chemați în lumea celor drepți. „Ce mai faci, dragul meu? Ce mai faci, iubita mea? Să știi că mi-e dor de tine, mi-e atât de greu fără tine, doar eu știu cum mai suport…”

galerie foto – Luminația 2017 la Gherla

galerie foto gherlaCu buchete de flori au împodobit mormintele, au aprins candele și s-au rugat, cu ochii înlăcrimați și cu tristețe în suflet, pentru toți cei dragi, dispăruți prea devreme.

„De Luminaţie, laşi totul de-o parte şi faci un lucru neînsemnat, un gest mărunt: cu flori şi lumânări în mână urci potecă spre cimitir, cu copiii tăi alături. Îi duci şi pe ei şi le arăţi locul care nu-ţi este indiferent, pentru ca mai târziu să ştie, fără ezitare, unde este. Să nu greşească, să nu li se bâlbâie paşii, când va fi să vină singuri.

La urma-urmei, ca nişte copaci umblători şi ciudaţi şi ciuntiţi, ca nişte copaci pe rotile, mergem în vizită la propriile noastre rădăcini.”

 

sus(7)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns