hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

ochelari vedere gherla gama optic dej clujapartament vanzare gherla dej cluj

conte restaurant gherla angajare ospatar livrare la domiciliu

prezervativ ambalaj

Colţul cu pitici: cum a dat peste cap ADP o ştire foarte murdară din parc

Nu mai departe de săptămâna trecută, un locuitor care îşi plimba câinele prin parcul mare al oraşului a fost aprostrofat de reprezentanţi ai primăriei, între care se afla şi noul şef al poliţiei locale. „Există spaţiu amenajat pentru plimbarea câinilor, duceţi-l acolo, că riscaţi amendă!”

Drept răspuns, tânărul i-a îndemnat pe responsabili să viziteze locul amenajat pentru plimbarea câinilor de lângă stadion. Aici spaţiul „special amenajat” nu era chiar deloc special amenajat.

În ultimii ani, persoane certate cu bunul simţ au depozitat şi aruncat gunoaie de tot felul, haine, încălţăminte, peturi, deşeuri menajere, nelipsitele ambalaje de prezervative. La acestea s-au adaugat ciori moarte şi movile întregi de resturi din materiale de construcţii. De-a dreptul turistic!

Cititorul care a semnalizat situaţia a făcut şi câteva fotografii, lămuritoare asupra situaţiei. Numai bune pentru o ştire în rubrica „Colţul cu pitici!”

foto: duminică, în părculeţul pentru plimbat câini

parc gherla gunoaie

parc gherla gunoaie

Starea dezastruoasă în care se află zona verde dedicată patrupedelor urma să facă subiectul unei ştiri. Numai că, surpriză! A doua zi, utilaje ale ADP Gherla au intervenit. Parcă la un semnal. Am exclamat, mai în glumă, mai în serios: „Cineva ne ascultă telefoanele!!!”

Un buldoexcavator a încărcat o mare parte a gunoaielor în remorci, iar angajaţii ADP au acţionat manual în locurile unde nu s-a putut interveni cu utilajul. Un mare pas înainte.

Acţiunea ADP a dat peste cap ştirea cu gunoaiele împrăştiate, pregătită pentru a fi adusă la cunoştinţa  administraţiei locale.

Abordat pe acest subiect, primarul Ioan Neselean a declarat că a vizitat locul chiar săptămâna trecută şi că a dat dispoziţii pentru luarea de măsuri urgente în spaţiul lăsat de izbelişte încă de pe vremea administraţiilor precedente.

La rândul său, managerul ADP, Genel Mureşan, a precizat că lucrările de curăţenie de la începutul săptămânii au fost oprite pentru moment, deoarece în prezent se lucrează în curtea fostului Club al Tineretului. „Imediat ce terminăm aici, vom relua lucrările lângă stadion”.

foto: aceeaşi zonă, luni

 parc gherla curatenie

Reacţia responsabililor este într-adevăr, de apreciat.  Cu regretul că ajuns să apreciem lucruri care de fapt sunt normale şi pentru care unii oameni sunt plătiţi din banul public să le facă.

Deocamdată startul curăţeniei în spaţiul pentru plimbat câinii este foarte bun, însă administraţia locală ar mai trebui să aibă în vedere şi un alt aspect.

Cum să îţi plimbi câinele prin beznă?„, se întreabă acelaşi proprietar. „Inainte de culcare, animalul trebuie scos la plimbare, iar atât timp cât în spaţiul respectiv, seara e un întuneric de îţi bagi degetele în ochi, e şi normal că nu merge nimeni acolo. Aşa că vom fi nevoiţi să plimbăm câinii tot prin parcul mare!”.

parc gherla gard caini

Poate n-ar fi o idee rea ca municipalitatea să profite de acest colţ suplimentar de verdeaţă al oraşului şi să-l transforme într-un loc plăcut de plimbare, în care s-ar putea amenaja o alee, câteva banci şi desigur, iluminat pe măsură.

sus(63)jos(4)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

coafor chirie inchiriat gherla dej cluj spatiu

Lasă un răspuns