hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

ochelari vedere gherla gama optic dej clujapartament vanzare gherla dej cluj

conte restaurant gherla angajare ospatar livrare la domiciliu

pompieri isu cluj ninsoare

Copaci căzuţi şi fire rupte din cauza fenomenelor meteo în judeţul Cluj. Situaţia în ţară

Cinci echipaje de pompieri din trei subunități ale ISU Cluj au intervenit în peste 20 de situații de urgență, petrecute în cursul nopții și a dimineții de joi, în mai multe locații din județul Cluj, pentru eliberarea drumurilor sau autoturismelor suprinse de copaci sau crengi căzute, ca urmare fenomenelor meteo recente.

Fenomenele meteorologice au fost semnalate printr-o avertizare de cod galben și au fost înregistrate într-un timp relativ scurt, iar solicitările cetățenilor au sosit prin intermediul apelurilor la centrul de apel unic de urgență 112, în vederea eliberării părții carosabile sau autoturismelor.

pompieri isu cluj ninsoare

Cele mai multe solicitări au venit din municipiul Cluj-Napoca, unde mai multe străzi au fost blocate din cauza copacilor sau a firelor căzute pe partea carosabilă, dar și din localitățile Gilău, Poeni, Lungești, Sălicea și Gărbău.
De asemenea, au fost desfășurate acțiuni pentru sprijinirea echipelor de intervenție ale furnizorilor de energie electrică pentru gestionarea situațiilor în care au fost semnalate fire căzute, posibil de la rețeaua de furnizare a energiei electrice. În unul dintre aceste cazuri, , pompierii, cu ajutorul unei barci de salvare, au venit în sprijinul unei echipe de electricieni, pentru traversarea Râului Arieș de către electricieni, în vederea refacerii rețelei de distribuție a energiei electrice.

Recomandări
– Informați-vă asupra evoluției condițiilor atmosferice;
– Nu atingeți firele căzute, solicitați sprijinul echipelor de intervenție specializate.

Ninsori în ţară

În ultimele 24 de ore, MAI a intervenit în sprijinul populației și al autorităților locale din zonele unde s-au manifestat fenomene meteo nefavorabile. În cursul zilei de miercuri, pentru siguranța traficului rutier și a comunităților, Poliția Română a acționat cu 10.895 de polițiști și 5.722 de autospeciale. Structurile pentru situații de urgență (ISU) au intervenit pentru înlăturarea copacilor căzuți pe arterele rutiere și pentru degajarea apei acumulate în unele gospodării din județul Dâmbovița.

La nivel național, acționează în prezent peste 1.400 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (922 polițiști, 187 pompieri și 305 jandarmi) cu 591 mijloace tehnice, în cooperare cu personal din cadrul autorităților publice locale și CNAIR (95 angajați și 36 mijloace auto).

Situația din teren este în continuare monitorizată și coordonată prin Centrul Național de Conducere Integrată al M.A.I., completat cu grupa operativă a I.G.S.U. și reprezentanți din cadrul Ministerului Transporturilor și Ministerului Energiei, fiind în permanentă legătură cu celelalte instituții reprezentate în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Totodată, la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Argeș, Cluj, Caraș-Severin, Brașov, Buzău, Bacău, Galați, Neamț și Prahova, aflate sub avertizări și atenționări de fenomene hidrometeorologice periculoase, au fost activate grupele operative, iar la sediile primăriilor din județele aflate sub avertizare meteorologică sau hidrologică Cod Portocaliu a fost instituit serviciul de permanență.

Joi la amiayă nu erau semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația întreruptă, în 11 județe (AG, BV, BZ, CJ, DB, GJ, HR, PH, NT, VN și VL) circulându-se în continuare în condiții de iarnă. În ultimele 24 de ore, CNAIR a acționat cu 26 de utilaje, folosind 146 tone de material antiderapant (sare și nisip) și 0,6 tone de clorură de calciu.

Traficul este restricționat sau se desfășoară îngreunat din cauza copacilor sau a stâlpilor căzuți pe drumuri din județele Sălaj (DJ108 – spre localitatea Trăsnea, DJ109) și Suceava (DN17A).

Situații similare s-au înregistrat în județele Brașov (DN1A, DN1, DN73A), Cluj (DN75, DN1F, DJ107R, DJ107N), Sibiu (DJ 106D), Harghita (DN15, DN57B, DN 13B, DD 12C, DJ107N), Prahova (DN1A, între Măneciu și Cheia), Sălaj (DJ109), în fiecare caz intervenindu-se pentru reluarea circulației rutiere.

De asemenea, tot din cauza arborilor căzuți, circulația feroviară a fost blocată pe trei magistrale în județele Brașov, Hunedoara și Buzău.

În același interval de timp, s-a acționat cu 20 de echipe în 11 județe (AB, AG, BV, DJ, GJ, MS, MH, OT, SB, VL, TR) pentru repunerea sub tensiune a rețelelor de alimentare cu energie electrică.

Joi dimineață erau probleme cu alimentarea cu energie electrică în 160 de localități din patru județe (Bacău, Sălaj, Prahova și Vrancea), echipele de intervenție acționând pentru remedierea situației.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne rămân în continuare la datorie în sprijinul cetățenilor și al autorităților locale din județele afectate de fenomenele meteorologice nefavorabile, fiind pregătiți ca în caz de nevoie să realizeze o serie de manevre de forțe din județele aflate în afara zonelor de manifestare a fenomenelor meteorologice periculoase.

sus(2)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

coafor chirie inchiriat gherla dej cluj spatiu

Lasă un răspuns